articles

הסיפור של SLACK

articles

branding

הסיפור של SLACK הסטארט אפ שהפך ליוניקורן בזכות מיתוג יוצא דופן

תוכנת SLACK מוכרת וידועה לרבים מיכם, יש הרואים בה את מקור ההשראה של MONDAY .זהו כלי לתקשורת פנימית במקום העבודה המרכז מיילים פנימיים, דוחות בניית משימות עבודה דוחות , ומה לא … SLACK הוקמה ב2013 וב2021 רכשה אותה סיילפורס ב 27.7 מייארד דולר!

Slack הוקמה ב-2013 על ידי סטיוארט באטרפילד, שכבר אז היה ידוע כמייסד שותף של פלטפורמת שיתוף התמונות Flickr שנרכשה על ידי יאהו במרץ 2005.

מטרת סלאק היתה לשמש כלי העברת ההודעות הארגוני שמטרתו לסייע לחברי הצוות לשוחח בצ’אט, לעבוד יחד על פרויקטים ולשתף קישורים ועוד בזמן אמת, ומטרה זו מצאה ביקוש שוק שעד היום הולך וגדל

עד פברואר 2015, כשהכלי היה זמין לציבור, Slack גדלה ב 500,000 משתמשים פעילים מדי יום. בתוך ארבעה חודשים, מספר זה הוכפל ל-1.1 מיליון משתמשים פעילים. כיום ל-Slack יש 8 מיליון משתמשים פעילים מדי יום עם 3 מיליון משתמשים בתשלום וזה סופר.

Slack הוא דוגמה מצוינת לסטארט אפ מצליח שנוצר במקרה-

המייסד באטרפילד וצוותו עבדו על אפליקציית משחקים בשם Glitch ורצו שתהיה להם פלטפורמת תקשורת פנימית ביניהם יעילה. הם התחילו לעבוד ועיצבו את הגרסה הראשונית של Slack כדי להקל על שיתוף פעולה וחילופי רעיונות בין חברי הצוות הפנימי של Glitch. הכלי הפך במהרה חיוני עבור צוות גליץ’.

אז כשגליץ’ לא הצליחה להמריא, באטרפילד הבין את הפוטנציאל של כלי צ’אט במקום העבודה וכך נולד סלאק להצלחה גדולה.

The brand is more than a logo

Slack הושקה רשמית בפברואר 2014 עם לוגו האשטאג ובו שורת תגית:
“הפיכת חיי העבודה לפשוטים יותר, נעימים יותר ופרודוקטיביים יותר.”
מחיפוש ועד סנכרון, שיחות אחד על אחד ועד צ’אטים קבוצתיים, Slack מקיימת את המשימה, החזון וערכי המותג שלה בעקביות.
“התרבות שלנו הפונה פנימה יוצרת את המוצר שלנו; התרבות שלנו הפונה כלפי חוץ יוצרת את המותג שלנו. המותג שלנו הוא השתקפות של מי שאנחנו כחברה ומה אנחנו מייצגים בעולם העבודה”. (באטרפילד, מייסד Slack)
ערכי החברה :
• Empathy
• Courtesy
• Thriving
• Craftsmanship
• Playfulness
• Solidarity
אולם, בעיקר מה שהביאה Slack לתחום מיתוג הסטארט אפים שהוא אבן דרך זה את השפה השמחה, הקלילה המשחקיות, השובבות , הקלילות, היכולת לצחוק על עצמך, ולהיות מקצועי ומצוין במה שאתה מציע.
ולכן מכל הערכים המופיעים לעיל, יש ערך אחד שהוא מעל כולם , והוא המחוון ומתווה הדרך , מה שבנה אותה כמותג אהוב והוא ערך המשחקיות-Playfulness. מספיק לראות את סרטון התדמית הראשון שהפיקה Slack, ואחריו את סרטון הפרסומת של החיות כדי להבין את משמעות המיתוג החדשה שיצרה.

השם והלוגו

אולם לפני כן, בואו נדבר על השם השונה של החברה SLACK שמשמעותו – מרושל, בדיוק ההיפך ממה שהם מציעים לחברות, לעבוד מסודר, שם בולט ונועז .הלוגו ,סימן ההאשטאג, היה צבעוני והיה שער הכניסה לשפה החדשה, השמחה אשר יושמה בכל הדרכים האפשריות.

חווית המותג

ממשק ההאפליקציה והווב של Slack הוא הרחבה חלקה של המותג. עקרונות הפשטות, ההנאה והפרודוקטיביות באים לידי ביטוי. זה באמת הופך את התקשורת בעבודה לפשוטה ויעילה יותר, לא משנה היכן המשתמש נמצא או באיזה מכשיר הוא משתמש.
בנוסף להגשמת אסטרטגיית המותג שלה והשאיפה התרבותית לחיות את ערכי המותג שלה, Slack דואגת שגם למשתמשים יהיה כיף ושמח, ובין היתר מספקת את היכולת להתאים אישית כל מיני הגדרות ואפילו ליצור אימוג’ים מותאמים אישית.

בחלל צפוף, ולכאורה רווי שוק, Slack הפכה ללהיט פולחן על ידי קריאת תיגר על הנורמה. זה מתחיל בממשק המדהים והשובב שלהם וטונות של אינטראקציות קטנות ומענגות בכל האפליקציה

העיצוב

העיצוב
כשהם מבינים את הערך של עיצוב, סטיוארט באטרפילד המייסד והצוות שלו הגיעו לחברת המיתוג הראשונה, והחברה הבינה מיד -המטרה הייתה יצירת בולטות. בתקופה שבה יישומים עסקיים היו משעממים ומשעממים, והתקשורת במקום העבודה הייתה תלויה כמעט לחלוטין בדוא”ל, המטרה שלהם הייתה לגרום ל-Slack לבלוט כדי לחשוף עצמם לקהל היעד. והשאלה המנחה של חברת המיתוג הייתה – למה לא?
למה לא, של מה שנעשה יהיה שובב, וכייפי. כל פעולה קטנה מבחינתם נתפסה כהזדמנות להיות שובבה. ממסך הטעינה ועד להודעת השגיאה.

וכך אמרו בחברת המיתוג :
“השתדלנו למלא את המוצר באינטראקציות מענגות ובלתי צפויות – הלוגו מונפש בפרץ של צבע בזמן שהוא נטען, המודלים גולשים מטה מהחלק העליון של המסך, גיפים מופיעים באקראי כמו רולטה רוסית. לאורך האפליקציה כולה, נראה שהכל קופץ בשובבות וקופץ מהמסך. כל אחד מהרגעים הללו נועד לא רק לעזור למשתמש להבין מה קורה, אלא להעלות חיוך קטן על פניו.”

חשוב לציין, לפני מספר שנים עשתה Slack מיתוג מחדש יחד עם חברת המיתוג המובילה בעולם Pentegram פיתוח חכם לסמל ההאשטאג, אשר כלל גם שפה איורית ייחודית , שזכה להצלחה גדולה, ומיצב אותה כחברה גדולה, ועדיין שמחה, קלילה וחייכנית.

שתפו מאמר זה

SUBSCRIBE TO
OUR NEWSLETTER

הרשמו לניוזלטר שלנו ואנחנו נעדכן אותך בקורסים, תוכניות וארועים.

    הקלידו כאן את כתובת המייל

    אני מאשר/ת קבלת דיוור ו/או חומר פרסומי בדואר האלקטרוני

    MORE IN ARTICLES

    מאמרים נוספים

    follow us

    עקבו אחרינו