articles
התרבות אוכלת אסטרטגיה לארוחת בוקר
מאת: הילה סטרוגו
articles
branding
התרבות אוכלת אסטרטגיה לארוחת בוקר
כשפיטר דרוקר אמר את ההצהרה הזו,”תרבות אוכלת אסטרטגיה לארוחת בוקר.” הוא לא ניסה לערער את החשיבות של אִסטרָטֶגִיָה. במקום זאת, הוא טען כי תרבות היא דרך בטוחה יותר להניע את הביצועים העסקיים.
כיום, ארגונים בכל מקום נאבקים לבנות ולהזין תרבויות המספקות יתרון תחרותי. סיבה בסיסית למאבק זה היא כי תרבות היא לעתים קרובות מאוד לא מובנת בשל העובדה שיש לה טבע מעורפל ומורכב. לעתים קרובות היא נתפסת כבעיית אנשים והיא אוטומטית יורדת למחלקת משאבי אנוש, שם היא הופכת יוזמה המתמקדת באושר העובדים ושביעות רצון. מטרתי היא להראות כיצד תרבות משפיעה בצורה משמעותית על המותג וכתוצאה מכך, מדוע צריך להעלות אותה מאחריות מחלקתית לארגון לדרגה גבוהה הרבה יותר.
מיתוג תרבותי הוא מונח המשמש לרוב המותגים הצרכניים כמו קוקה קולה והארלי דייווידסון, המתאר אורח חיים הרלוונטי מבחינה תרבותית לקהל המותג. אבל האם יש משהו שחברות תוכנה B2B יכולות ללמוד ממה שעושים מותגי הצרכנים האלה כדי למשוך צרכנים? הצעות SaaS חדשות צצות מדי יום, וחשוב להגיד משהו אחר.
קח למשל את החברה Smartling. כחברת B2B SaaS הנתמכת על ידי מיזמים מחוץ לניו יורק, הם יכלו להיות כמו שאר התעשייה ולדחוף יתרונות כמו חיסכון בעלויות של תוכנת תרגום או ההשפעה האיכותית של התרגומים, אך במקום זאת הם בוחרים להשקיע את כספי השיווק ולשלוח צלם לטיול ברחבי העולם כדי לתפוס את חייהם האישיים והמקצועיים של המתרגמים.
התוכן מניע את חווית הצרכנים. תוכן מתורגם מניע את חווית הצרכנים העולמית. אז, החברה החליטה שהיא תפרסם את האנשים שיוצרים תוכן גלובלי כדי להאיר אור על התעשייה והעבודה של מתרגמים…
אחרי הכל, התעשייה שלנו לא תהיה מה שהיא בלי מתרגמים אנושיים – ועסקים לא יוכלו לפעול ברחבי העולם בלעדיהם. מתרגמים לא רק מתרגמים מילים פיזית, אלא מספקים הקשר ומשמעות כדי להבטיח שהתוכן יתעורר לחיים, מה שממלא תפקיד חיוני בצמיחת הלקוחות מהמסחר העולמי.
הקמפיין שהתקבל, “הזז את העולם עם מילים”, מציג את עבודת המתרגמים החשובה. מתרגמים בערים כמו ברלין, גרמניה, איסטנבול, טורקיה ומי-גאן, יפן שהקמפיין מתעד את סיפוריהם הייחודיים.
כיצד להעמיד בני אדם במרכז הטכנולוגיה
הימצאות הטכנולוגיה בכל מקום לא מאפשרת להגדיר אותה כמבחינה היחידה של המותג שלכם. מותגי SaaS הטובים בעולם בנויים כשבני אדם במרכז, וזה נעשה בשלוש דרכים עיקריות:
אותנטיות: יצירת תרבות עם התמקדות באנשים מתחילה בבניית אמון עם הקהל שלך. ובניית אמון עם הקהל שלך מתחילה בהקרנת אותנטיות. גזרו את מילות המפתח העדכניות ביותר בתחום הטכנולוגיה ובמקום זאת דברו ישירות עם הלקוחות שלכם כפי שאתם מדברים עם חברים, עמיתים ושותפים. כמו כן, העניקו לקהל שלכם הצצה קטנה למה שעומד מאחורי הוילון. אין יתרון בשימוש בתמונות מלאי, במיוחד מכיוון שהמצלמה בסמארטפון שלך כל כך טובה בשלב זה, כל אחד יכול להשתמש בהן. כדאי לצלם אנשים שלמעשה מהווים את החברה שלך. שתפו סיפורים על הכישלונות שלכם ושתפו את מה שלמדתם מהחוויות שלכם.
חיבור אישי: כמשווקים אנו שמים דגש רב על אישיות, שיש לה את מקומה. אבל, עלינו גם לשנות מעט את המיקוד על ידי חיבור לאנשים אמיתיים. דבר עם הלקוחות, העובדים והשותפים שלך. שאל שאלות כדי לחשוף את נקודות הכאב שלהן והמצא כמה דרכים לפתור אותן. מצא דרכים חדשות לדבר עם אנשים אחד על אחד כדי ליצור קשרים אישיים בין המותג שלך לבין הקהל שלו.
חווית לקוח: כמבדיל התחרותי מספר 1 בעידן הדיגיטלי, חווית הלקוח חייבת להיות הוליסטית וחלקה בכל פלטפורמה ובכל שכבה של הארגון שלך מהמוצר, למכירות, לשיווק ועד לצוות שירות לקוחות. כדי להוסיף נגיעה ממוקדת אנושית,צור אווירה נעימה אצל האנשים בכל אחת מהמחלקות האלה שעובדות קשה מדי יום על מנת לספק חוויית מותג חזקה ללקוחות שלך.
יצירת תרבות של מיתוג ממוקד-אנושי
אנשים נמצאים במרכז של חברת תוכנה. יצירת תרבות של מיתוג ממורכז אנושי דורשת מאמץ והתחשבות קפדנית כיצד לבנות נרטיב שלא רק נשמע נכון, אלא גם יש לו השפעה חיובית על המטרה שלך. זה לא חייב להיות המוקד של כל האסטרטגיה השיווקית שלך; זה יכול להיות פשוט כמו חשיפת הפרופיל של האנשים שעובדים איתך, הלקוחות והשותפים שלך מדי פעם במדיה חברתית, באמצעות מאמרים או מדיומים אחרים. תעשו מה שמרגיש לכם נכון. על ידי העברת המיקוד מהטכנולוגיה לאנשים, תוכלו ליצור קשרים אותנטיים ודוגלים במותג נאמן.
שתפו מאמר זה
SUBSCRIBE TO
OUR NEWSLETTER