articles
טרנדים בשיווק העולמי של מותגים לשנת 2025 – Kantar
תרגום וסיכום: דודי חסיד, מנכ”ל Kantar ישראל
articles
branding
טרנדים בשיווק העולמי של מותגים לשנת 2025 – Kantar
הניתוח מתבסס על מספר מחקרים רב לאומיים שנערכו לאורך שנים בשווקים רבים בעולם: Media reactions 2024 – כיצד מתייחסים הלקוחות לקריאטיב ולאמצעי המדיה השונים Brand Z – מחקר מעמד מותג שבוחן לאורך שנים את עוצמת המותגים המובילים בעולם Brand Inclusion Index 2024 – מחקר שבוחן את המשמעות של מדיניות ההכללה של מותגים בעולם העיסקי נתוני Worldpanel – פאנל הצרכנים המקיף של Kantar שבוחן את שיעורי החדירה ונתחי השוק בקטגוריות שונות
1. המסע לעבר השקעה נכונה בערוצי הוידיאו השונים
השקעות בפרסום בטלוויזיה מתפזרות גם לווידאו, עם הצטרפות פלטפורמות כמו יוטיוב לגופי טלוויזיה. למשווקים חשוב לבדוק מהו תמהיל הווידאו הנכון עבור ערכי המותג והמטרות העתידיות שלו.
2. הפרסום ברשתות החברתיות צריך להשתדרג משמעותית
בשנת 2025, תשומת הלב תצטרך להירכש בהתמדה ובעקביות, ומותגים לא יכולים להסתפק בקריאטיב “תואם לפלטפורמה”. עליהם להתבלט באמת. הדרך לבולטות אינה אחידה: לפי הנתונים של Media Reactions, הומור הוא גורם מרכזי לקבלה של פרסומות לדור ה-X ולבייבי בומרס; דור ה-Y מגיב להומור ולמוזיקה טובה במידה שווה, ובדור ה-Z המוזיקה בולטת במיוחד. חידושים יצירתיים יהיו קריטיים, ויכולים לכלול “תיאטרון חזותי”, ניסיונות עם צילומי מצלמה, עריכה, ושילוב של דרכים חדשות לספר סיפור ישן. הפרסומות צריכות להיות כה מתוכננות ומבוצעות היטב עד שהצופים יפיקו מהן משמעות מיידית.
3. Generative AI צריך לתת ביטחון מלא למפרסמים
היחס החיובי כלפי Generative AI בקרב המפרסמים הולך ומתרקם: 68% מהם מביעים יחס חיובי כלפיה,
ו-59% נרגשים מהשימוש של AI בפרסומות (Media Reactions 2024 של קנטאר). אך קיימת דאגה בנוגע לחוסר שקיפות: 36% מהמפרסמים סבורים שהם או הצוותים שלהם אינם בעלי הכישורים הנדרשים, ו-44% אומרים שהם יכולים לזהות אם פרסומת נעשתה באמצעות AI. בינתיים, 43% מהצרכנים טוענים שהם לא סומכים על פרסומות שנוצרו על ידי AI.
4. קיימות ושיווק חייבים להתמזג
למרות מה שנראה כיום ככישלון של שיווק קיימות, ניתוח נתוני BrandZ של קנטאר מצביע על כך שהקיימות כבר תורמת 193 מיליארד דולר לערך של 100 המותגים הגדולים ביותר בעולם. נתוני Worldpanel של קנטאר צופים את המשך הצמיחה של הקבוצות הצרכניות הפעילות ביותר בתחום הקיימות מ-22% ב-2023, להערכה שמרנית של 29% עד 2030.
כפי שאומרת ג’יין וייקלי, סמנכ”לית השיווק והצמיחה של PepsiCo International Foods: “קיימות לא יכולה להיות אג’נדה שיווקית. היא חייבת להיות אג’נדה ארגונית כוללת, שבה תפקיד השיווק הוא למצוא את החיבור האותנטי כדי להפוך את הדברים לרלוונטיים לצרכן ולהפוך יוזמות קיימות למנועי צמיחה.”
5. מותגים הופכים לקהילות של יוצרי תוכן
קהילות פורחות בדרכים חדשות. כיום, יוצרי תוכן, ולא מותגים, הם שבונים את הקהילות הללו ומנסים לבסס אמון בקרב הצרכנים. חברת גולמן סאקס מעריכה שב-2024 כלכלת היוצרים תהיה תעשייה בשווי של 250 מיליארד דולר ויכולה להגיע ל-480 מיליארד דולר עד 2027. הקהילות בכל תחום, אם זה בתחום ההורות, הספורט, היופי או כל נושא אחר, הן בעלות כוח רב למותגים להטות יותר אנשים לטובת המותג, ויכולות להניע ערך וחיבור רגשי לקהלים עתידיים.
על פי Creator Digest של קנטאר, תוכן בהובלת יוצרים בארה”ב מהווה אלמנט מבדל חזק עבור מותגים, והוא עוקף את ממוצע הבידול בין מותגים בארה”ב ב-4.85x. יוצרים שיש להם קול אותנטי יהיו דרך מרכזית להגיע לקהלים ולבנות אמון עם הצרכנים ב-2025.
שיתוף הפעולה הוא משמעותי כאן: מותגים צריכים להתאים את התוכן בהובלת יוצרים לאסטרטגיה הרחבה שלהם כדי לייצר השפעה בערוצים שונים. לא כל יוצרי התוכן מתחרים רק על כסף; ניסיון, ההשפעה והוותק הם גם שיקולים חשובים. הבנת הבחירות המשתנות של יוצרי התוכן היא חיונית לפלטפורמות השואפות להרחיב את בסיס המשתמשים שלהן וההכנסות שלהם מפרסום.
6. הצורך בגיוון, יושרה והתייחסות לכל סוגי האוכלוסייה בעולם המותגים
בעולם המחובר שמעוצב על ידי שינויים דמוגרפיים, התפיסה של מאמצי גיוון והכללה של מותג משפיעה על החלטות הרכישה כמעט אצל 8 מתוך 10 אנשים ברחבי העולם, במיוחד בקרב דור Z ודור המילניום, קהילת הלהט”ב, ואנשים עם מוגבלויות.
נתונים מצביעים כי עד 2050, 1 מתוך 4 אנשים בעולם צפוי להיות אפריקאי. ה”אפריקניזציה” של העולם מציבה הזדמנות ייחודית למותגים להתחבר עם קהלים מגוונים שמחפשים הכללה וייצוג אותנטי.
7. איך פותרים את ההאטה בקצב גידול האוכלוסיה בעולם?
צמיחת האוכלוסיה היא דרך משמעותית להגדלת שיעורי החדירה, מה שהופך את הגידול הנמוך באוכלוסיה לאיום: פחות אנשים משמעותם פשוט פחות קונים. צמיחת האוכלוסין העולמית כיום היא פחות מאחוז אחד בשנה, הרבה מתחת לשיא של 1963. התחזיות הן צמיחה של חצי אחוז באמצע המאה, וצמיחה שלילית עד סוף המאה הזו. האטת הצמיחה מתרחשת בכל מקום – עם כמה מדינות בהן האוכלוסייה כבר נמצאת במגמת ירידה. שמירה על נתח שוק עשויה להיות קלה יותר, כיוון שצמיחה איטית משמעה שפחות קונים חדשים דרושים כל שנה כדי לשמור על הסטטוס קוו. אך הצמיחה תהיה קשה יותר. נתוני Worldpanel של קנטאר מראים שלמותגים סיכוי גבוה פי חמש לצמוח אם הקטגוריות שלהם צומחות. וישנם כוחות נוספים המשפיעים על הנושא: צעירים מתחתנים מאוחר יותר, מביאים ילדים מאוחר יותר, חיים במשפחות קטנות יותר. ירידה בפריון משמעה שמבוגרים עם הוצאות נמוכות יותר יהוו יותר מהשוק. מצד שני, משקי בית קטנים יותר פירושם יותר משקי בית סך הכל.
מול צמיחה אוכלוסין מאטה, מותגים יצטרכו להתאים את עצמם באופן מיידי כדי לנצל את מקדמי הצמיחה שזוהו ב-Blueprint for Brand Growth של קנטאר: להטות יותר אנשים לטובת המותג, במיוחד מכיוון שאין שום מותג שהגיע לפוטנציאל המקסימלי של חדירה; להיות יותר נוכחים, במיוחד כדי לזכות בנתח שוק; ולמצוא מרחבים חדשים, במיוחד בכיסי שוק בצמיחה גבוהה או לא מקבלים שירות, הזדמנויות חדשות ופרימיום.
8. מתיחת גבולות החדשנות
אנו רואים יותר מותגים שנמתחים כדי להגיע למקומות חדשים של חדשנות לצמיחה אינקרמנטלית. דוגמאות לכך כוללות את Oreo ו-Ferrero שפונות למוצרי גלידה כדי להרחיב את כיסוי ההזדמנויות שלהן, ו-Oral B שחוקרת דרכים נוספות להרחיב את הנוכחות שלהן בחדר האמבטיה. ב-2025, נראה יותר מותגים שנמתחים בצורה רדיקלית מעבר לגבולותיהם.
למרות שזה קריטי עבור מותגים גדולים שלא יכולים לגדול בקלות בדרכים אחרות, מתיחת מותג באמצעות חדשנות זה אף פעם לא פשוט; אינקרמנטליות כרוכה בסיכון. התפשטות רדיקלית לקטגוריות חדשות חייבת להתבצע בהבנה של ההזדמנות הכוללת. אנחנו יודעים מ-Blueprint for Brand Growth שלנו שמותגים שמוצאים מרחבים חדשים מכפילים את סיכויי הצמיחה שלהם. מותגים עם חדירה גבוהה וסיכוי חזק לצמיחה בעתיד (Future Power) הם בעלי מומנטום לדמיין מחדש מה יכול להיות מטרתם, ויכולים להימתח לשטחים חדשים כדי לפתוח מקורות הכנסה חדשים.
9. התפתחות המדיה בקמעונאות
רשתות מדיה קמעונאיות (RMN) כוללות פלטפורמות פרסום דיגיטליות מתקדמות שמתופעלות על ידי קמעונאים ומאפשרות למותגים להגיע לקהלים ממוקדים מאוד דרך פרסומות מותאמות אישית בנקודות המכירה, באפליקציות ואפילו תצוגות דיגיטליות בחנויות. בכך, הן משחקות תפקיד מרכזי בעזרה למותגים להיות נוכחים יותר עם הצרכנים.
מחקרים מראים כי מדיה קמעונאית תכלול כמעט רבע מהוצאות הפרסום במדיה בארה”ב עד 2028. נתוני RMN מאפשרים מיקוד מדויק ושיווק מותאם אישית. המשמעות היא הזדמנות לנצל תובנות צרכנים מפורטות כדי למקסם את הוצאות הפרסום ולשפר את יעילות הקמפיינים. ב-2025, אנו צופים ש-RMN יהפכו לכלי שיווק מקיף במיוחד עבור מותגי CPG – הם לא רק משחק קצר טווח. Kantar Media Reactions 2024 מראה כי 41% מהמפרסמים ברחבי העולם מתכננים להגדיל את ההשקעה שלהם בפרסום במדיה קמעונאית ב-2025.
10. ה- Livestreaming חי ובועט
הלייב סטרימינג בסין שינה את המסחר ובניית המותגים בשנים האחרונות. פלטפורמות כמו Taobao Live, Douyin ו-WeChat מגיעות למחצית מהאוכלוסייה בעולם הבידור והקניות. מקינזי חוזים שמכירות הלייב-קומרס יכולות להגיע ל-20% מסך הקמעונאות בסין עד 2026, כשדור Z ומילניאלס הם קהלים מרכזיים.
בעוד שמפרסמים מתמקדים במדדים התנהגותיים, הם לעיתים מתעלמים ממדדים כמו תחושות הצרכן וזיכרון המותג. המנחים המצליחים יצטרכו ליצור נרטיבים מעניינים כדי לשמור על הצופים ולעודד רכישות חוזרות.
נתוני Kantar’s Context Lab מראים שפרסומות בלייב סטרימינג מגבירות הן את כוונת הרכישה בטווח הקצר והן את האהדה למותג בטווח הארוך. עבור מותגים מבוססים, יש להתמקד בבניית נכסים ארוכי טווח, כמו יצירת פתרון לצרכים, שיכולים להוביל לעלייה של 10% עד 15%. מותגים בינוניים וקטנים צריכים להעדיף העלאת מודעות (עלייה פוטנציאלית בין 10% ל-23%) ויצירת נכונות קנייה מיידית (עלייה של עד 30%).
עליית הקומרס החברתי מורידה מחסומים למותגים קטנים, כפי שנראה במכירות של Made by Mitchell בסך מיליון דולר בתוך 12 שעות באירוע חנות טיקטוק בבריטניה. מותגים גדולים יצטרכו להתחרות כדי להגן על נתח השוק. בעוד ש-לייב קומרס מתאים לפריטים מהירים וקטנים, הוא יכול להתרחב לכל הסקטורים, כולל רכב ואופנה יוקרתית.
שתפו מאמר זה
SUBSCRIBE TO
OUR NEWSLETTER