articles

ניתוח מקרה – ביונדמיינד בינה מלאכותית
מאת: יריב עמית

articles

branding

ניתוח מקרה – ביונדמיינד בינה מלאכותית

ביונדמיינד היא חברת בינה מלאכותית ישראלית, הינה חברה חדשה בתחום הבינה המלאכותית (AI) בתחום צפוף – כזה שמאופיין בהייפ והפרעות יתר – מה שהופך את הצורך במותג מנוסח ומובחן מאוד לקריטי במיוחד.

הגדרת המשימה

חברת בינה מלאכותית ישראלית. BeyondMinds, הינה חברה חדשה בתחום הבינה המלאכותית (AI) בתחום צפוף – כזה שמאופיין בהייפ והפרעות יתר – מה שהופך את הצורך במותג מנוסח ומובחן מאוד לקריטי במיוחד.
למרות השאיפה להיות מותג אמיתי, העקרונות שמיישמים הם אוניברסליים – אם כי הפרטים והניואנסים שלהם אכן משתנים.
ישנם גם הבדלי מיתוג בין ישויות b2b ו- b2c, אך המציאות היא שהקווים מיטשטשים, מכיוון שכל החברות רוצות להישמע צעירות ורעננות ואנושיות. כולכם ראיתם כי נראה כי עצמכם, דמויות הבוטים הגדולות ביותר העולות מיליארדי דולרים נתפסות כידידותיות ונגישות.

מחקר מותג

התחל פנימה לפני שאתה יוצא החוצה

מיתוג הוא סיפור סיפורים; לא ניתן להכחיש את האמיתות ש”עובדות מספרות, סיפורים מוכרים “. אז מבחינת BeyondMinds,
מדובר בקטגוריה הנאבקת עם AI יתר על המידה, מה שמוביל לשיעור כשל של 87% בכל הנוגע לייצור. BeyondMinds מתגברת על זה.

מטרת המותג

כדי לפרט על אתגר המשימה, כיום צריכה להיות מונפשת על חברה על ידי מטרה החורגת מפיתוח מוצרים או שירותים חדשניים, והיא שואבת השראה מהשינוי המהותי וההשפעה שהחברה רוצה להשפיע בעולם. סיימון סינק כותב על כך ב”למה?

עבור BeyondMinds, הדחף המניע היה לבנות גשר בין תיאוריה לפרקטיקה, כך שחברות יוכלו להשיג את משימותיהן. כשאתה חושב על זה, אנו מאפשרים משימות – וזה תפקיד די נפלא.

מיצוב מותג

איפה אתה רוצה להיות בשוק

רוב הסטארט-אפים הרואים את העולם דרך עדשה רעננה לחלוטין – כמו שעושה BeyondMinds – נקראים “מותגי צ’לנג’ר”. לא צריך לקדם בעדינות את הטכנולוגיה, אלא להמציא אותה מחדש באופן קיצוני – מכיוון ש- AI הארגוני, כפי שהוא מפותח ונפרס כיום, הוא במידה רבה כישלון מוחלט.
כאשר פיתחו את המיצוב והקול עבור BeyondMinds, השתמשו במסגרת המפורטת להלן; כשאתה מבין את ההבחנות המהותיות בין מותג צ’אלנג’ר רעב ודעתן בחוכמה, לבין מותג “גוליית” או מורשת עצלן ועצבני.
עם עקרונות אלה בראש, התחילו בפיתוח האסטרטגיה והמיקום של BeyondMinds. הצעד הראשון היה ליצור מתאר עסקי ששימש את המשימה הכפולה להיות הסבר ברור ומשכנע למה שהחברה עושה – ובמקביל, לבטא זאת בצורה מובחנת. שניהם חיוניים למיתוג מוצלח. אם אתה תיאורי אך לא ייחודי, תשתלב ברעש של קטגוריה צפופה. אם חסר לך בהירות, זה לא משנה כמה ייחודי לסיפור הסיפורים שלך.
נחתנו על משפט חזק, בלתי נשכח ומיד טלגרפי:
The multiplier AI
היכולת של התוכנה היא להעצים ולהכפיל את יכולות הAI של כל חברה
להלן כמה מהדרכים הרבות שבהן הטכנולוגיה שלBEYONMINDS מכפילה את הכוח הארגוני של AI.
היכולות הטמונות של AI ארגוני – שאף לא היו תוספות ולעתים קרובות היו חיסוריות
מותג צ’לנגרס מגביר את
המהירות של ציר הזמן מול הייצור ובכך פותרים את אחוז הכישלונות של 87%החזר ה- ROI של AI

קלות התחזוקה
BEYONDMINDS הינה חברת הבינה המלאכותית היחידה ש”יישומית באופן אוניברסלי וניתנת להתאמה בקלות “.
יתרון זה מדבר על אופיו המודולרי של המכפיל שלהם ועל גמישותו.

4. תוכן מוכן מראש

תכננו את התוכן שלנו חודש עד שעלה רשמית, מה שנתן לנו זמן לחדד את הקישורים והמסרים (גילינו שהאשטגים הקשורים לקיימות ועסקים קטנים היו בראש סדר העדיפויות שלנו). עבור כל אלה השתמשנו בכלי התכנון של המדיה החברתית Later, שעזר לנו מאוד, במיוחד בחלק הוויזואלי של מראה הפיד.

תקשורת המותג

בניית שפה משלך
פיתחו אוצר מילים עשיר שיוצר את הקשרים החדשים להעברת הודעות עם קשר לשם החברה beyons=תקשורת מותג
בניית שפה משלך
מעבר למוחות מיתוג איתנו
חלק ממיתוג מצליח הוא לבנות שפה חדשה שניתן לבעלות סביב שם החברה. אמנם לא כל השמות מעניקים את עצמם לאסטרטגיה זו, למרבה המזל, BeyondMinds עושה זאת:

מעבר לתיאוריה
מעבר לגישות המקובלות
מעבר לכישלונות
מעבר ליכולות פנימיות
מעבר למודל
מעבר לתחרות
מעבר לגבולות

הצהרת בשורת המותג

משם אפיינו את כל העבודה הזו להצהרת הבשורה:
המשימה שלנו היא ליצור שותפויות AI שמאפשרות לחברות המתוחכמות ביותר בעולם ליהנות מהיתרונות של AI באופן מהיר ומתמשך, תוך כדי לשחרר את עצמם מהסיכונים והעומסים שבפיתוח שלה ותחזוקה שוטפת.
אנחנו הדבר הכי רחוק מספק. אנו מכוונים לחברות “מתוחכמות” שיש להן צרכים מורכבים וגם הבנה עמוקה של מה שמפריד בין AI למזויף. “במהירות ובאופן קבוע” מדבר על מהירות היישום ועל הערך לטווח הארוך של הפתרון שלנו. והסעיף האחרון עוסק בדרך בה אנו משחררים את לקוחותינו מהצורך לבנות מערכות משלהם.
לבסוף, הדגישו את כל אלה למיצוב שהם מתארים כ”השראה פרגמטיות” וניתן לומר זאת בסלוגן הבא:
We Love Theory. We Practice Production.
משפט הלוכד את אסטרטגיית הגישור בשש מילים בלתי נשכחות המחברות את האהבה ליופיה והאלגנטיות של התיאוריה, ואת ההתמקדות הבלתי פוסקת במעשי ובפרגמטי.
זו דוגמה טובה לאופן שבו מיתוג מוצלח חורג מעבר לשיווק, לתוך משאבי אנוש וכל הפילוסופיה התפעולית של החברה.

הסיפור

משש המילים האלה, יצרו הצהרה מורחבת על המשימה כמניפסט קצר:
בשנים האחרונות חלו התקדמות יוצאת דופן בתחום ה- AI – באקדמיה ובמקומות אחרים. זו הייתה קפיצה קוונטית, שינוי מסלול. אבל זה גם הוביל לאכזבה, לטענות מוגזמות ולכישלונות.
BeyondMinds הוא הגשר בין תיאוריה לפרקטיקה, ולהפקה מוצלחת.
אנו עושים זאת באמצעות פיתרון ה- AI הארגוני הראשון, הניתן ליישום אוניברסלי וניתן להתאמה בקלות. זיהינו את אותם אלמנטים בסיסיים של AI, את העסק ואת האמיתות האנושיות, שמתעלים מעל ענפים בודדים, תוך מתן מענה דומה לצורכי התאמה אישית בוערים.
אנו יוצרים שותפויות עם לקוחותינו על ידי כך שהם מביאים להם אפקט מכפיל AI, שמשחרר אותם משיעור הכישלון של 87% בפריסת AI המסורתית – בזבוז זמן וכסף מתסכל. אפקט המכפיל ממשיך לאחר הפריסה, מהיום הראשון ועד לנצח, כאשר אנו משתפרים בדרכים אמיתיות, בזמן אמת.
במילים אחרות, אנו מספקים AI ללא הכאב.
אתם יכולים לראות עד כמה עקרונות ונושאי המיתוג שזורים זה בזה בכמה משפטים בלבד. דבר אחד שחשוב להראות הוא רעיון המותג האמיתי הרעיון שאמיתות עסקיות ואמיתות אנושיות הן חלק מהתפתחות ה- AI שלנו.
זה חלק מההבחנה התחרותית שלהם. אנו מבינים כיצד עסקים פועלים, וכיצד AI צריך להשתלב בהצלחה בתעשיות שונות; זה החלק “הניתן להסתגלות בקלות” בסיפור שלנו. יחד עם זאת, אנו מבינים התנהגויות אנושיות וכיצד המוח פועל – מכיוון שהדרך להתגבר על שיעור 87 האחוזים היא על ידי שותפות מוצלחת בין אנשים לטכנולוגיה.

לסיכום-מי אנחנו

בתיבת המסרים התקשורתית בה אני רוצה להשאיר אתכם היא “אודותינו” – בה אנו משתמשים בחומר עיתונות ובמקומות אחרים.
חברת BeyondMinds בנתה את מערכת הבינה המלאכותית של הארגון הראשונה, אשר ישימה באופן אוניברסלי וניתנת להתאמה. אנו מספקים פריסות מותאמות אישית ומוכנות לייצור המאפשרות לחברות מתוחכמות להתגבר על שיעור הכישלון המסיבי של 87% באימוץ AI ולהשיג במהירות שינויים חיוביים בהחזר על ההשקעה.
החברה, שנוסדה בשנת 2018, משרדים בתל אביב, ניו יורק ולונדון ושירותי חברות Fortune 1000 כולל מיקרוסופט וסמסונג.

תוצאות

BeyondMinds השתמשה בהודעה זו בהשקה הפומבית המוצלחת שלה והודעתה הראשונה על גיוס של 15 מיליון דולר .
כל מיתוג, כמובן, הוא עבודה בתהליך – מכיוון שהשווקים משתנים באופן דינמי, במיוחד בתחום ה- AI. אבל אמיתות הליבה נותרות, בעוד היישומים עוברים. עד כה המשוב הפנימי והחיצוני תקף – מכיוון שהאמיתי תמיד מנצח.

על הממתג:

HANFT הוא אסטרטג מותג – הוא מנהל את Hanft Projects, חברת NYC הוא יושב בדירקטוריונים של Scotts Miracle-Gro ו- 1800Flowers, ןמייעץ לעשרות סטארט-אפים ברחבי העולם, כמו גם גופים גדולים יותר כמו McKinsey, Microsoft, Fidelity ו- Match.com.

שתפו מאמר זה

SUBSCRIBE TO
OUR NEWSLETTER

הרשמו לניוזלטר שלנו ואנחנו נעדכן אותך בקורסים, תוכניות וארועים.

    הקלידו כאן את כתובת המייל

    אני מאשר/ת קבלת דיוור ו/או חומר פרסומי בדואר האלקטרוני

    MORE IN ARTICLES

    מאמרים נוספים