articles
HEADSPACE
articles
branding
תירגעו בבקשה, ניתוח מקרה HEADSPACE
אחד מהמותגים האמיתיים הטובים ביותר בעשור האחרון הינו HEADSPACE
האתר והאפליקציה למדיטציה, מיינדפולנס, רוגע ובריאות נפשית.
Headspace נוסדה במאי 2010, על ידי Andy Puddicombe, ו Richard pierson
אנדי קיצר את לימודיו באוניברסיטה במדעי הספורט בגיל 22 ונסע לאסיה כדי להיות נזיר בודהיסטי. הוא הוסמך במלואו במנזר טיבטי בהרי ההימלאיה. בשנת 2004, הוא חזר לבריטניה במשימה “להפוך את המדיטציה לנגישה, רלוונטית ומועילה לכמה שיותר אנשים”. בזמן שניהל מרפאת מדיטציה בלונדון הוא פגש את שותפו העסקי לעתיד, ריץ’ פירסון, שעבד במשרד פרסום, והיה לקוח שלו.
הם החלו כחברה שמקיימת שיחות מיינדפולנס בלונדון וסביבתה, ולאחר שכמה מהלקוחות ביקשו לקבל הקלטות שתהיינה להן לנסיעות החליטו השניים לפתח אפליקציה לנייד, כאשר הגרסה הראשונה של אפליקציית Headspace הושקה ב-2012.
האפליקציה הגיעה במקור עם כמה מפגשים מוקלטים, בעקבות השיעורים שקיים אנדי בלונדון, הוא העביר את השיעורים בקולו הבריטי המרגיע, שהוא עדיין הקול הגברי המוגדר כברירת מחדל ב-Headspace. וכן, הופעותיו בג’ימי פאלון והרצאת ה-TED שלו הפכו אותו לשגריר מפתח למיינדפולנס במערב.
תוך שנתיים הגיעו ל 1מיליון הורדות, וקיבלו המלצות מכמה ידוענים, לצד שותפויות עם וירג’ין אטלנטיק ואוניברסיטת הרווארד.
בשנת 2020 Headspace הרוויחה כ-150 מיליון דולר. למעלה משני מיליון אנשים נרשמו כמנויים ל-Headspace והאפליקציה הורדה למעלה מ-65 מיליון פעמים. 2100 עסקים שיתפו פעולה עם Headspace כדי להציע את האפליקציה בחינם לעובדים
ובשנת 2021, Headspace ופלטפורמת בריאות הנפש GINGER התמזגו
והם נקראות HEADSPACE HEALTH, והכנסות החברה המשולבת הוערכו ב-3 מיליארד דולר!
מנקודת מבט של מיתוג, Headspace ניתן לנתח את ההצלחה שלה ל 4 גורמים:
1. שפת איורים משלהם-
יש מעט מותגים שהתחייבו להשתמש באיור (ומשתמשים בו היטב) בכל היבט של השיווק שלהם. Headspace בונה את זכירות המותג באמצעות סגנון האיור הייחודי והגחמני שלה. איורים יכולים לתקשר מושגים מורכבים או מופשטים בצורה יצירתית, מה שהופך אותו מושלם להסבר נושא המדיטציה.
רוב האנשים שמחפשים מדיטציה או מיינדפולנס הולכים לחפש פתרון לבעיה שלהם – עייפות, דיכאון, חוסר יצירתיות, חרדה, מתח. בעיקרו של דבר, הם מחפשים אושר. Headspace יצרו מראה ותחושה ידידותיים, נגישים ומתאימים למותג שלהם, כך שהם יכולים למכור את המטרה הסופית הזו של אושר. מבחירת הגופנים שלהם, ועד לסגנון האיור ופלטת הצבעים שלהם, כל אלמנט נודף אושר.
2. שמירה קפדנית על פשוט וידידותי למשתמש
מהעותק הפשוט שלהם למודעות הפייסבוק שלהם, עיצוב אתרים ועיצוב אפליקציות, הם תמיד יהיו בעיקרון של “תגיד יותר עם פחות”. האתר שלהם כולל קריאות ברורות לפעולה ומסרים פשוטים, מה שמקל על אנשים ללמוד, לעכל ולהבין מה Headspace עושה. הם גם השקיעו בכמה סרטונים מרתקים כדי לעזור לאנשים ללמוד על המוצר שלהם.
3. הם נותנים לפני שהם מקבלים
צרכנים הם חבורה סקפטית, אפילו עם פריטים בעלות נמוכה. Headspace מציעים ניסיון חינם כדי לתת ללקוחות הפוטנציאליים שלהם לטעום מהמוצר שלהם בתשלום.
חינם זה מאפשר ל-Headspace לבנות אמון עם הלקוחות הפוטנציאליים שלהם. הם חולקים רמה בסיסית של המוצר שלהם בחינם, בידיעה שאם לאותו אדם יש חוויה נהדרת והוא רוצה יותר, סביר להניח שהוא יעבור לשירותים בתשלום שלהם. מכיוון שהלקוח הפוטנציאלי שלהם מזין את האימייל ואת השם שלו כדי לקבל את המתנה החינמית, ל- Headspace יש גם את ההזדמנות לבנות מערכת יחסים באמצעות דואר אלקטרוני. התוכן החינמי המועיל הזה הוא דרך מושלמת לבנות מודעות למותג, אמון וסמכות בתוך התעשייה שלהם.
וכך כתוב באתר שלהם:
המשימה שלנו
לשפר את הבריאות והאושר של העולם- חשבו על Headspace כחבר הכי טוב של המוח שלכם. אנחנו כאן בשבילך בכל פעם שאתה צריך אותנו, איפה שאתה נמצא, עוזרים לך לעבור זמנים קשים ולמצוא שמחה בכל יום.
מה אנחנו עושים
באמצעות כלי מדיטציה ומיינדפולנס הנתמכים על ידי מדע, Headspace עוזרת לך ליצור הרגלים משנים חיים כדי לתמוך בבריאות הנפשית שלך ולמצוא אותך בריא ומאושר יותר.
למה אנחנו עושים את זה
הוכח כי “ראש מרווח” , מפחית מתח ב-14% תוך 10 ימים בלבד. זה גם יכול לעזור לך להרגיע את דעתך תוך דקות, לשפר את המיקוד ולקבל את השינה הטובה ביותר אי פעם.
4.עיצוב יוצא מהכלל
אנה צ’ריטי, ראש תחום עיצוב ב-Headspace, הסבירה שהחברה רצתה להתרחק מכל המיסטיקה והדימויים הקלישאתיים שאנו מקשרים למדיטציה ומיינדפולנס. מה שמקל על אימוץ בשגרת היום שלנו. המוצרים של Headspace אינם משהו חדש. הערך המוסף שהיא מביאה הוא המגניבות שמתבטאת בתרגול באמצעות טון הדיבור והעיצוב הוויזואלי הדמיון – איורים, אנימציות ופריסה. כל זה יוצר חווית מותג מתחשבת העוסקת באנשים שחיים בעולם התמידי וההיפר מחובר של היום המלא בהסחות דעת. ורק מחפשים קצת שקט ורוגע .
בניית אופי למותג זה הכי חשוב, אומרת צ’ריטי. אפליקציות מדיטציה אחרות כגון Calm ו-Simple Habit משתמשות בתמונות מלאי טבעיות כמו נופי שקיעה, פסגות הרים, בלוני אוויר חם וכו’ המתאימות למדי לנושא. אז האיורים של Headspace בולטים, וזה יתרון בשוק כל כך תחרותי שבו לרבים מהמוצרים יש פונקציונליות דומה.
סגנון האיור של Headspace של דמויות מצחיקות וחייכניות מחמיאות לטון הדיבור, ומעבירות עוד יותר את הגישה הפשוטה והמהנה. דמויות אלו מגלות מושגים מופשטים שאנו מזהים כמחשבות ותחושות יומיומיות שאנו עשויים לחוות. הדמויות נראות חמות ומטושטשות מדי, עם קווי דמיון לקריקטורות וספרי התמונות של ילדותנו. אנשים מתחברים אליהן כי זה מרגיש מוכר, כמעט נוסטלגי. מה שיכול לגרום להתאהבות ואהדה וטיפוח נאמנות למותג.
אנחנו לא גימיק
1.חשיפה תקשורתית
בשנת 2011 כאשר אפליקציית Headspace הייתה במצב בטא, העיתון “גרדיאן” קלט מה Headspace עושה והם עבדו יחד כדי לפתח סדרה של פודקאסטים קצרים וחוברת: איך לעשות מדיטציה ב-10 צעדים פשוטים. מיליון חוברות חולקו כמוסף עם העיתון, מה שהגביר את המודעות ל-Headspace בפריסה ארצית. פודקאסטים המלצות וסיפורים עבור Headspace ממשיכים להיות גורם תורם לצמיחת האפליקציה.
2.פרזנטור
המייסד Andy Puddicombe הוא המוקד של חלק גדול ממסעות הפרסום של יחסי הציבור, חולק את סיפורו האישי כדי להדגיש את המומחיות, הניסיון הרלוונטי והמוטיבציה שלו להקמת Headspace.
חשוב לציין שהוא ערך הרצאת טד שזכתה עד היום ל-2.5 מיליון צפיות, תוך שימוש בכישורי הג’אגלינג שלו כדי להסביר את הגישה. הוא גם ערך ראיונות בתוכנית צ’אט עם אלן, ובתוכנית הלילה עם ג’ימי פאלון, שם הוביל מדיטציה של שתי דקות עם קהל האולפנים והצופים בבית.
3.שותפויות
לפני שהאפליקציה יצאה לדרך, Headspace בנתה מודעות ראשונית למותג על ידי שיתוף פעולה עם חברות מסחריות (חנות הכלבו Selfridges Twinings tea) ועמותות (קרן Royal Parks). יישום קמפיינים משותפים של מיינדפולנס שכללו מפגשים חיים והתקנת תרמילי מדיטציה כדי לעורר סקרנות ולחנך קהלים חדשים לגבי התרגול.
לאחרונה, Headspace מפיצה את התרגול שלה ליותר אנשים- היא מעניקה מנויים (גישה לספריית המדיטציות המלאה) בחינם או במחיר מוזל לארגוני צדקה מסוימים. יש לה גם שותפות עם שירות הזרמת המוזיקה Spotify – המציע חבילת מנויים משולב ללקוחות במדינות מסוימות. בנוסף, המשך שותפות עם חברות תעופה, במיוחד מכיוון שזה מקום שבו אנשים יושבים בשקט באופן טבעי.
Headspace תיארו את המוצר שלהם כ”חברות בחדר הכושר שלך עבור המוח”. האנלוגיות הספורטיביות מרחיקות לכת יותר – ישנו קטע ייעודי של מדיטציות “תנועה וספורט” בספריית האפליקציה. וחיבורים למותגי ספורט וארגונים גדולים כמו אירוח ריצות שמע מונחות באפליקציות של נייקי. בנוסף, Headspace תומכת בספורטאים ומאמנים מקצועיים (כמו אלו שמתחרים באולימפיאדה ושחקני כדורסל ב-NBA) על ידי מתן מינויים לאפליקציות בחינם.
בנוסף חברות מסחריות (LinkedIn, Adobe ו-Airbnb) מציעות Headspace לעובדים כחלק מחבילות ההטבות שלהן; מה שמעניק יותר כבוד לארגונים להשתמש באפליקציית המדיטציה כדי לשפר את האיזון בין העבודה לחיים.
4.אנימציות וידאו
סרטוני האנימציה המסופרים על ידי המייסד Puddicombe מופיעים באפליקציה והם חלק מהקמפיינים שלה ב YouTube. הסרטונים האלה מדברים על הרעיונות מאחורי המדיטציה.
הנצפים ביותר – ‘להשתחרר מהמאמץ’ קיבל למעלה מ-64 מיליון צפיות. למרות שרבות מהצפיות הגיעו מקמפיינים בתשלום, יש הרבה תגובות חיוביות של אנשים שאמרו שזו ‘המודעה היחידה שהם לא דילגו עליה’ – מה שמראה שהסיפורים המונפשים האלה מהדהדים עם הלקוחות.
עם 300 מיליון צפיות בערוץ YouTube, הם זכו ליותר מעורבות מאשר ערוצי מותג גדולים ומבוססים יותר כמו מקדונלדס וסמסונג. מצביע על כך שסרטוני האנימציה הם מדיום יעיל עבור Headspace כדי לבדר ולחנך לקוחות חדשים וקיימים.
5.מסע הלקוח
להלן חלקים ממסע הלקוחות של Headspace:
מודעות ועניין
כפי שתואר בסעיף ‘תקשורת שיווקית’ הקודם, Headspace משתמש בקמפיינים של יחסי ציבור, שותפויות, פרסום חוצות וערוצי מדיה דיגיטלית וחברתית כדי לרגש ולהודיע ללקוחות פוטנציאליים.
שיקול, המרה ותמחור
Headspace עובדת על מודל freemium כך שקורס ‘היסודות’ בן 10 הימים אינו כרוך בתשלום וכדי לפתוח את כל ספריית האודיו המודרכת של המדיטציה של Headspace, עליך לשלם דמי מנוי.
קורס המתחילים החינמי בן 10 ימים הופך את התהליך לעקבי וניתן לניהול. זה מבוסס על מחקר שמחויבות של 10 ימים למדיטציית Headspace יכולה להגביר את מצב הרוח החיובי תוך הפחתת גישות שליליות.
שיווק תוכן בצורה של מיילים, סרטוני אנימציה, מאמרים בבלוג תומך גם בתהליך המרת המנוי בחינם לתשלום. כמו גם הודעות דחיפה אופציונליות (תזכורות למדיטציה, הודעות השראה יומיות על שמירה על תשומת לב); וקטעי אודיו קצרים באפליקציה כדי לעזור ללקוחות עם מכשולי מדיטציה נפוצים.
מכשול אחד עבור אנשים עשוי להיות מחיר המנוי. ב-9.99 פאונד לחודש, זה אותו מחיר כמו חבילת הפרימיום של שירות המנויים לסרטים וטלוויזיה של Netflix. אבל זה נקבע במחיר הזה כדי להפוך את מחיר המנוי השנתי של 74.99 פאונד לאופציה אטרקטיבית יותר. (למרות שהוא עדיין יקר יותר מהמתחרים).
אולי אסטרטגיית התמחור מתקשרת בחזרה לערך הנתפס. ככל שתשלם יותר, כך גדל הסיכוי שתשתמש בו.
שימור פעילות הלקוח
Headspace משתמשת בטקטיקות gamification(הפיכת מטלה כלשהי למשחק) כדי לשמור על מעורבות המשתמשים. סטטיסטיקת מדיטציה נשמרת דרך ‘רצף ריצה’ – סופרת כמה ימים רצופים עשית מדיטציה. שתוכלו לשתף בגאווה כגרפיקה במדיה החברתית.
ישנם ‘יעדי רצף ריצה’ שהם מדליות חזותיות המוענקות לך כאשר אתה מגיע לאבני דרך עבור ימים מסוימים ברציפות במדיטציה. משתמשים מקבלים גם תגמולים בצורה של אנימציות נסתרות, שנפתחות לאחר השגת מספר מסוים של דקות מדיטציה. כל אלה הם דברים קטנים, שכן מחזיקים אותך במוטיבציה. אבל התגמול האמיתי הוא שביעות רצון מהתדירות עם התרגול ושיפור חלקים בחייך.
משתמשים יכולים לגשת לציר הזמן של ה”מסע” שלהם המציין איזה מפגש או קורס הם סיימו בתאריך מסוים. מה שעשוי לעורר תחושות חיוביות לגבי השימוש ב-Headspace.
לסיכום
כיום יש למעלה מ 2000 אפליקציות של מדיטציה, מיינדפולנס, וככל שה-Headspace גדלה, כך גדלה גם יריבתה, Calm. שניהם שנבנו על ידי יזמים בבריטניה, Headspace ו-Calm נמצאים במה שהם מתארים כ”תחרות מודעת”. כדי להצליח בשוק כזה, אתה חייב שהמותג שלך יהיה שונה ואהוב ביותר. וכדי להצליח במשימה זו, אתה חייב שתהיה לך תשוקה עצמית למותג שלך , בלי התשוקה והאהבה למותג שלך, והתשוקה לעשות טוב ללקוחות שלך , פשוט לא תצליח.
וזה היתרון הגדול של HEADSPACE על מתחרותיה, היא נולדה מתשוקה של אדם המדביקה את כל עובדיה ולקוחותיה, ושומרת כל הזמן להיות ולהראות זאת , והכי חשיבות בצורה עקבית ואחידה מבלי לסטות במילימטר משפת המותג שלה.
שתפו מאמר זה
SUBSCRIBE TO
OUR NEWSLETTER