articles
3 מהלכי מיקור המונים בתעשיית היופי
מאת: חגית רימון לוקוף
articles
crowdsourcing
3 מהלכי מיקור המונים בתעשיית היופי
3 מהלכים מעניינים העושים שימוש ב “מיקור המונים” בקרב Real Brands בתחום ה- Beauty והופכים את העוקבים למשפיעים של ממש. בעוד “מיקור המונים” מזוהה לרוב עם גיוס המונים, ופלטפורמות למימון – בתעשיית היופי לקחו את זה אחד קדימה, ככלי יעיל שהופך את העוקבים ל”אוצרים” של קולקציה של מותג, למשפיעים הלכה למעשה בפיתוח מוצר ואף למובילים חדשנות של ממש בתהליך שיווק המותג.
“מיקור המונים” אינו רק התעניינות בדעתם של עוקבי המותג, אלא במיקוד השאלה בקרב הקהל המדוייק, זה שמכיר את המותג, מעורב ועוקב אחריו ברשתות החברתיות וכן עוקבים של משפיענים הממליצים על מוצרים, מנחים ומכוונים לטרנדים בתעשייה. העוקבים של מותגים כבר “מושקעים” בהצלחה של החברה, מרגישים מעורבים בפעילותה, ואכפת להם מהמותג. הם נכונים, יכולים ורוצים לתת למותג משוב שיסייע לו לעצב ולשפר את ההצעות העתידיות שלו.
משום כך, מאז ומתמיד, מותגי Beauty השתמשו במשפיעני רשתות חברתיות יותר מאשר תעשיות אחרות. ככל שלמשפיען קהל עוקבים גדול יותר כך המותג יכול “לסקור” דרכו קהל רב יותר, ולקבל משוב ותובנות מקהלי מטרה ממוקדים, עם פרופילים דמוגרפיים ספציפיים. הנה דוגמא לשלושה מותגי Beauty שהפכו שימוש ב”מיקור המונים” לאמנות שיווקית שיצרה באז מיוחל למוצריהם החדשים, תוך יצירת “מעריצים מושבעים”, שלהוטים לקחת חלק בתהליך, מהם ניתן ללמוד כיצד להפוך את השיטה, לכלי שיווקי יישומי, רב ערך.
1

זה ממש בסדר להתחיל בקטן
למותג הקוסמטיקה של הצעירה במשפחה, Kylie Jenner, קהילת עוקבים מאסיבית, שרובם מילניאלס וטיינאג’רס, המחכים בכיליון עיניים למוצא פיה, שתוביל אותם בנוגע לטרנדים החמים באופנה ויופי.
היזמית הצעירה בחרה מהלך אינטראקטיבי המשתף אותם והגתה תחרות שתאפשר לעוקבים שלה לקחת חלק בבחירת השם לאחד מגווני הצלליות בקולקציית ולנטיין אותה השיקה. המהלך קצר הצלחה מסחררת, עם אלפי תגובות תוך דקות ספורות, שהביא להייפ מטורף לקולקציה כבר טרום השקתה, תוך העצמת העוקבים, שנתנה להם מקור לגאווה עצמית ותחושת שותפות, והערכה עצמית – על כך שהקול שלהם בעל ערך עבור מושא הערצתם.
מה שיפה, שזה היה מהלך כל כך פשוט ובגובה העיניים. היא לא ביקשה שיעצבו קולקציה שלמה, אלא רק לבחור שם לגוון. מהלך גאוני בפשטות ובאותנטיות שלו. ע”י מתן הצצה קטנה, חברות Beauty יכולות לעשות “הרצה מוקדמת” למוצרים חדשים ולבחון את תגובת העוקבים עליהם תוך מתן תחושת גאווה ושותפות/בעלות בתוצאה, ובכך לחזק את מעורבותם ונכונות הקנייה שלהם.

2

המפתח הוא הפידבק
במעבדות Julep, עוקבי הרשתות החברתיות של המותג, להם קרא “Mavens”, הידענים”/”המבינים” זוכים לנסות מוצרים חדשים ולקחת חלק בפיתוח שלהם. בצורה זו המותג מקבל מושג ראשוני איזה מוצרים חדשים עשויים להצליח ואילו צפויים לכישלון. הפידבק המיידי בזמן אמת, מסייע להאיץ את תהליכי הפיתוח ומאפשר לצפות את תגובת השוק להשקות חדשות ללא השקעה כספית במחקר מסורתי.
העוקבים להוטים לשתף את דעתם, המותג משמש להם במה לביטוי עצמי והם משמשים שופר למותג ומקצרים את משך הזמן time-to-market.
3

לספר לציבור את הסיפור שלך.
אמילי וייס השיקה את עמוד האינסטגרם של החברה שלה עוד לפני שהחברה קמה, לפני שהיתה חברה לקדם. היא חשפה ושיתפה את העוקבים ב”מאחורי הקלעים” של תהליך פיתוח החברה, צעד אחד צעד עד להשקה. תוך כחודש ימים וייס צברה 15,000 עוקבים למותג Beauty שטרם שמעו עליו, שטרם נחשף מוצר אחד שלו.
השיתוף האנושי והחשיפה האותנטית לתהליכי הפיתוח סייעו לגלוסייר לייצר חיבור חזק בקרב העוקבים כלפי המותג כבר מיום היווסדו ומעבר לכך, לייצר ציפייה שהובילה לכוח קנייה ייקר ערך עוד לפני שהשיקו אפילו מוצר אחד. החברה התגאתה בקשר האישי שחשו עוקביה למותג, שייצר קמפיינים שיווקיים ורעיונות “מיקור המונים” למוצרים שהמשיכו את הבאז והשיח סביב המותג. הראו את החשיבות והכוח העצום שיש לסיפור מותג שהעוקבים אוהבים ומתחברים אליו. כשמחוברים לניהול ולחברה, באופן טבעי יש לעוקבים רצון לסייע להצלחה של המותג, ולמוצרים והרעיונות שלו.
המהלכים החדשניים של מותגי ה- Beauty, מותגים אמיתיים שצומחים בתוך העידן החדש, העניקו משמעות נוספת ורחבה למונח “מיקור המונים” ככלי שיווקי חדשני, מיידי, המייצר Win-Win לשני הצדדים בדיאלוג משותף. הלקוחות מקבלים מוצרים מדוייקים יותר לצרכיהם, שותפות בתהליך, במה לביטוי עצמי, מעורבות ותחושת ערך אשר מספקים לחברות ולמותגים קיצור תהליכים, צמצום השקעות במקביל להורדת הסיכון בהשקות חדשות, הגדלת נאמנות הלקוחות ונכונותם לקנות.
אפילו חנות הדגל של המותג עוצבה כמרחב למפגשי נשים, להחליף מידע, לשתף ולדבר על Beauty.
שתפו מאמר זה
SUBSCRIBE TO
OUR NEWSLETTER