articles

עליית מותגי הנישה THE DISRUPTION BRANDS – BOOKSHOP.ORG
מאת: יריב עמית

articles

branding

אנדי האנטר הקים את Bookshop.org עם משימה לשבש את מכירות הספרים של אמזון ולהחזיר אותם לידי חנויות הספרים.

איך הוא עשה את זה? קנייה חברתית. זו התשובה! על ידי תוכנית השותפים של האתר, המעודדת כל אדם בעולם הספרים, כולל מוציאים לאור, סופרים, בלוגרי ספרים, מדיה וקוראים למכור ספרים דרך Bookshop.org, תוך קבלת 10% עמלה ו-10% תואמים. למאגר הרווחים של כל החנויות והמוכרים. 

יו דייוויס מ-Paper-works Books & Prints ב-Loestoft אמר שהעמלות של Bookshop.org היו “בסיסיות לתמיכה בחנות הספרים הקהילתית הקטנטנה שלי”, בעוד קארן ווקר מחנות הספרים של ה-Blue House ביורק כינתה את הפלטפורמה “מצילת חיים בזמן שסבלנו את הנעילה בתור גורם שנכנס חדש לענף”.

אנג’לה מייקי מחנות הספרים Niche Comics בהנטינגדון, קיימברידג’שייר, הוסיפה: “העמלה שהתקבלה מ-Bookshop.org סיפקה תמיכה פיננסית נוספת מבורכת במהלך המגיפה. בנוסף, הצלחנו להשתמש בכסף כדי להוסיף עוד מדפי תצוגה בנישה קומיקס. , וגם להפעיל אירועי שירה במיקרופון פתוח בחנות”.

Bookshop.org הושק בינואר 2020!  אך המסע אל הגרסה הנוכחית של האתר החל מספר שנים קודם לכן. Bookshop.org התחילה כרעיון בתחילת שנות ה-2010 לעזור טוב יותר למוכרי ספרים לקבל דרך חינמית, קלה ונטולת טרחה למכור ספרים באינטרנט. המייסד והמנכ”ל, אנדי האנטר, ראה בעיני רוחו את Bookshop כפלטפורמת מסחר אלקטרוני מאוחדת, המורכבת ממוכרי ספרים, סופרים, מוציאים לאור ואוהבי ספרים כאחד, כדי לתמוך במפורש בחנויות ספרים עצמאיות בכל מכירה על ידי התחרות באמזון ובדומיננטיות שלהן בשוק הספרים. זוהי מטרה בזמן – לאמזון יש כיום כמעט מונופול על מכירת ספרים מקוונת, ו-Bookshop נותנת למוכרי ספרים עצמאים קטנים יותר דרך להילחם בחזרה בתקופה שבה עסקים רבים אינם מסוגלים לקבל לקוחות באופן אישי. למה זה חשוב? הצהרת המשימה של Bookshop אומרת את זה הכי טוב:

“אנחנו מאמינים שחנויות ספרים חיוניות לתרבות בריאה. הם המקום שבו המחברים יכולים להתחבר לקוראים, שם אנו מגלים סופרים חדשים, שבו ילדים מתמכרים לריגוש של קריאה שיכול להימשך כל החיים. הם גם עוגנים למרכז העיר והקהילות שלנו”.

מול עוצמת שירותי מכירת הספרים הנרחבים של אמזון, ארגון כמו Bookshop עשוי להיראות כקרב חסר סיכוי. עם זאת, הצמיחה של החברה מוכיחה אחרת. Bookshop הושקה ב-28 בינואר 2020 עם סך של 93 חנויות ספרים בפלטפורמה, ונכון לעכשיו יש להן 1,323 חנויות ספרים במאגר חלוקת הרווחים, ובסך הכל 50,023 שותפים באתר. יותר מ-21 מיליון דולר חולקו לחנויות ספרים עצמאיות ברחבי העולם, כאשר 18.7 מיליון דולר הולכים לחנויות הספרים בארה”ב. החנויות הרוויחו 12.7 מיליון דולר בעמלות ישירות. 

איך עובד חלוקת הרווחים הזו? Bookshop.org מספק מספר אפשרויות עבור קונה ספרים מקוונים. האפשרות “מצא חנות ספרים” מאפשרת ללקוחות לבחור חנות ספרים עצמאית שתעבד את הזמנתם ולקבל את מלוא הרווח מהרכישה. 

אבל זו לא האפשרות היחידה עבור קונים מקוונים! אם אינך מעוניין לבחור חנות אחת, הזמנת חנות הספרים שלך עדיין תתרום למאגר רווחים שיחולק באופן שווה בין מספר חנויות ספרים עצמאיות. ל-Bookshop יש גם תוכנית שותפים התומכת בכל מי שדוגל בספרים. בנוסף לתשלום עמלה של 10% על כל מכירה, תוכנית השותפים נותנת 10% תואמים לחנויות ספרים עצמאיות. כל מי שמקדם ספרים יכול להירשם להיות שותף, אבל התוכנית מועילה במיוחד לסופרים עצמאיים ולמועדוני ספרים. 

רוצים להמשיך לקרוא על bookshop  כנסו לאתר brandacademy.co.il

והירשמו לניוזלטר שלנו .

 

אתם מוזמנים לקרוא את תמצית הפודקאסט שלו בפודקאסט המצויין 

המומלץ של המיתוג עם פביאן גריהלר

Hitting the mark

ש: ספר לנו קצת יותר על מה הניע אותך ליצור את המותג. ברור, זה קרב שאתה נמצא בו. זה קרב נגד קונגלומרט ענק. קשה לגרום למוכרי ספרים לשנות את זה. אז מה הניע אותך ואיך הגעת למקום שהוא היום?

ת: ובכן, אני איש ספרים ואני בעולם ההוצאה לאור בערך 10 שנים. אבל לפני כן הייתי במגזינים ובניית קהלים. ולפני כן עשיתי תוכנות B2B ודברי מסחר אלקטרוני עבור חברות כמו דיסני ו-MGM. אז היה לי רקע מוזר שחלקו היה כמו טכנולוגיה וחלקו תוכן ובניית קהל וכל זה. אז היו לי את כל החוויות השונות האלה שנתנו לי מערך מיומנויות, שהיה יחסית ייחודי בתעשייה שלי. כשנכנסתי להוצאה לאור חשבתי שזה יהיה הסוף, כאילו זה יהיה הבית שלי, כי אני תמיד אוהב ספרים יותר מכל דבר אחר. והעובדה שהתחלתי ממש לפרסם ספרים ולהקים חבורה של אתרים פופולריים על ספרים, כולל ספרות אלקטרונית, מרכז ספרותי. למרכז הספרותי יש 25 מיליון קוראים בשנה, שאני שותף ליצירתו. וספרי Catapult Books, שמוציאה לאור ספרים וכל המאמצים היזמיים הגדולים הללו בחלל הספרים. חשבתי שאסיים שם, אבל כל הזמן צפיתי באמזון גדלה וגדלה.

וראיתי איך אמזון הלכה מ-2015, כשהתחלתי את Catapult, אמזון הייתה בערך 37% משוק הספרים. עד ש-2019 התגלגלה, זה היה בערך 50% משוק הספרים. ונתח השוק הזה יצא מכיסם של כולם, במיוחד חנויות ספרים עצמאיות או מקומיות או לבנים. וזה קורה במקביל לכך שבאופן כללי המסחר האלקטרוני גדל ב-17% משנה לשנה. אז נראה שהמסחר האלקטרוני לא נעלם, יותר ויותר אנשים הולכים לקנות דברים באינטרנט. ואם אמזון תמשיך לצמוח בקצב שלה, שהוא 8% משנה לשנה, זה יעמוד על 80% מכל ספר שנמכר בשנת 2025. מה שעבורי, כאדם שאוהב ספרים, אני מבין את זה, זה באמת הולך להיות הרסני לכל המערכת האקולוגית סביב ספרים. זה אומר בצורה כזו או אחרת, כולם עובדים עבור אמזון בשלב זה.

ספרים שינו הכל והם הדרך בה אנו מרחיבים את הידע שלנו כבני אדם וממשיכים הלאה. והם יקרים מכדי להפקיד אותם בידי כל קמעונאי בודד. גם אם אמזון הייתה החברה הנדיבה ביותר בעולם, עדיין לא היית רוצה שהם ישלטו לחלוטין בתעשיית תרבות גדולה כמו ספרים. אז הרגשתי כמו אלוהים, מישהו הולך לעשות משהו. וכל הזמן חיכיתי שמישהו יעשה משהו. מישהו שהיה לו יותר משאבים ממני וקשרים טובים יותר ממני ואף אחד לא היה לו מעולם. וכך בשנת 2019, נראה לי שאנחנו צריכים ליצור גרסה של מסחר אלקטרוני למכירת ספרים שיכולה לתמוך בעסקים מקומיים, קטנים ועצמאיים כמו חנויות הספרים שגדלתי איתן ואהבתי לבקר בכל קהילה קטנה.

 

ויש כל כך הרבה מחקרים ועדויות שחנויות ספרים באמת מועילות לקהילות בהרבה מאוד דרכים. כל אחד מהם פעיל למען חשיבות הספרים באותה קהילה. והם עובדים עם בתי ספר, הם עובדים עם מועדוני ספרים, הם מביאים סופרים לעיר. הם פעילים, אומרים לאנשים בכל יום שספרים חשובים. הם גם ממש מעולים למרכז העיר. הם מעלים את הערך של מרכז העיר אם יש בו חנות ספרים. וכך הם מועילים לכל הקהילה בכל כך הרבה דרכים. ואם אמזון מגיעה, הם כנראה נמצאים ב-60% ממכירות הספרים כעת, אם הם מגיעים מ-60 ל-80, רוב החנויות האלה לא יהיו בסביבה. וזה יקרה בארבע או חמש השנים הקרובות אם מישהו לא יעשה משהו כדי לעזור לחנויות ספרים עצמאיות להתחרות באמזון על נתח שוק. וזה בעצם סיפור המקור של Bookshop. חשבתי שאנחנו חייבים לעשות משהו בנידון. אז רציתי לבנות אותו.

ש: בוא נדבר על ההשקה , כי השקת כל דבר בשנת 2020 היתה סיוט. אבל כאן באת בעצם להציל את חנויות הספרים בתקופה שבה הן היו הכי זקוקות לזה. ולספק להם את הדבר שלא היה להם, שהוא שקע מקוון, הזדמנות מסחר אלקטרוני, שבאמת קל להם “לחבר ולשחק”. אבל לא כולם חשבו שאתה המושיע שהם צריכים. איך הייתה ההשקה ב-2020 ומדוע לא כל חנות ספרים פשוט נהרה אליכם בזרועות פתוחות? כי נראה שהם באמת היו צריכים אותך.

ת: ובכן, כשהשקנו, היו לנו ארבעה אנשים ואני. היינו בגרסת בטא, זה היה 20 בינואר 2020. הייתה לנו ראייה ארוכה. חשבתי שתקופת חגים תהיה התקופה באמת יראו אותנו. ותהיה לנו כמעט שנה לתקן באגים ולשפר את הפלטפורמה. אז חשבתי שבאמת בספטמבר ניסינו להיות תחרותיים. ובמקום זאת, שישה שבועות לאחר שהשקנו, COVID פגע. כל חנות ספרים בארץ נכנסה לנעילה. הם לא יכלו לסכן את בריאות העובדים שלהם בכך שהם נכנסו. הם לא יכלו למלא פקודות. הם בעצם יכלו למכור רק באינטרנט או לצאת מהעסק. וכך הייתה לנו הצטרפות מסיבית של חנויות. אז בסביבות 2000 חנויות ספרים חדשות, חנויות ספרים שמוכרות ספרים חדשים בארץ. והעלינו 1100 מהם תוך כמה חודשים בלבד. ועברנו ממכירות של 50,000 דולר לחלוטין בפברואר, לביצוע של כ-200 עד 750,000 דולר ביום.

ל-90% מחנויות הספרים בארץ לא היו פלטפורמות מסחר אלקטרוני מצליחות. וכך היינו ממש ממש שימושיים לחנויות שלא השקיעו שום דבר בטכנולוגיה שאין להם שליטה במסחר אלקטרוני ושלא היו טובות בזה.

ש: מה החזון?

ת: יש לנו תשוקה של שליחות, אנחנו באמת בעניין הזה כדי לוודא שהילדים שלנו יגדלו עם חנויות ספרים, שחנויות הספרים יישארו חלק מהמרקם התרבותי שלנו. אנחנו חושבים שחנויות ספרים הן מקומות מיוחדים מאוד, והן מאוישות על ידי אנשים מיוחדים באמת. כלומר, אף אחד לא נכנס למכירת ספרים כי הוא רוצה להתעשר, הוא נכנס למכירת ספרים כי הוא אוהב ספרים. ולכן הם באמת אנשים נלהבים ומיוחדים ואנחנו רק רוצים להמשיך את הכל. ובכנות, יש הרבה אושר אנושי מעורב בעסקים קטנים ובקהילות קטנות, והמגמה החברתית הכללית שלנו כלפי מונופוליסטים דיגיטליים וקמעונאים של קופסאות גדולות, חלול של מרכז העיר של אנשים ושבירת קשרי הקהילה שנהגו להחזיק את החברה ביחד, היא לא דבר טוב.

אתה לא צריך לשבש את כל מה שהיה טוב בחברה כדי למכור בעידן הדיגיטלי החדש. אתה יכול למעשה ליצור מוסדות דיגיטליים שמחזקים את הדברים שהיו טובים בחברה לפני כן. כל מחשבה על הפרעה היא כמו להחליף משהו ולפרק אותו ולהטיל עליו פסולת ולהחליף אותו. אבל אנחנו משתמשים בהפרעה דיגיטלית כדי לחזק את הדברים שלדעתנו כדאי לחסוך.

ש: השאלה הגדולה היא תמיד מה קדם למה התרנגולת או הביצה, למי אתה בעצם משווק בהתחלה? ואיך יוצרים מסרים שונים של מותג לשני קהלים שונים תוך כדי שמירה על נאמנות לליבה של המותג שלך. איך בנית את הצד של הקהל? כי זה דבר אחד לגרום למוכרי הספרים להיות בפלטפורמה שלך, אבל אז איך אתה גורם לאנשים לדעת שיש את Bookshop.org ומה אתה מייצג?

ת: עשינו פרסום גרילה. שכרתי יחצן עצמאי כי היה לי ניסיון בעריכת מגזינים במשך שנים ובניהול אתרים שמסקרים דברים. קיבלנו מדיה מצוינת ומעולה בהתחלה וחלק מהכתבות האלה הפכו לוויראליות. היו הרבה אנשים שחיפשו דרכים לתמוך בעסקים קטנים בזמן נגיף הקורונה, והרווחנו מזה. וגם היו אנשים בתקשורת שחיפשו סיפורים טובים על עסק שמציל מאות חנויות ספרים. אז הסיפור הזה המריא מהסיבות האלה. הסיפורים האלה הפכו לוויראליים ברשתות החברתיות והועברו ליד חברים שאכפת להם גם מחנויות ספרים ואכפת להם מספרים.

ובאמת הרווחנו מזה.

עכשיו, הצד השני של זה הם קהלי החנויות שלנו. אחרי ההשקה שלנו, היו לנו 1,100 ולכל אחת מהחנויות האלה אולי יש רק 1,000 לקוחות שהם מביאים אלינו. ובאופן כללי ככה אני מאמין שאנחנו הולכים להיות תחרותיים עם אמזון. כי יש לנו גם תוכנית שותפים ויש לנו 50,000 שותפים. חלק מאותם שותפים מביאים שני לקוחות, זה לא משנה. כי בסך הכל, יש לנו למעלה מ-2 מיליון לקוחות שהבאנו מהחנויות ומהסניפים שלנו.

למרות שאני חושב שהצלחנו בצורה פנומנלית בהשוואה למה שאנשים חשבו שנוכל לעשות, אנחנו כנראה רק בערך 1% בערך ממכירות הספרים של אמזון. ואני חושב שאנחנו יכולים בקלות להכפיל את זה מכאן פי ארבעה

ש: הלוגו שלכם ממש יפה, כיצד הוא נוצר? האם במקרה או שהוא חלק משפת המותג ?

ת: חשבנו הרבה על קול המותג שלנו ומי אנחנו. אנו מחשיבים את עצמנו כ-MCs. אז חנויות הספרים הן הכוכבות, אבל כמותג, אנחנו מנסים פשוט להעלות אותן קדימה. אני חושב שאנחנו יעילים יותר כשהחנויות מספרות את הסיפור שלהן ואנחנו מושכים את הלקוחות בדרך הזו. אז אם תלך לדף הבית שלנו, תראה שזה כמעט הכל רשימות שנאספו מהחנויות שלנו. החנויות שלנו מסתובבות פנימה והחוצה. הם עשויים לכתוב רשימה של 20 ספרי המדע הבדיוני הטובים ביותר שפורסמו בשנה שעברה. נכניס את זה לדף הבית שלנו לזמן מה. אם זה חודש ההיסטוריה השחורה, הם עשויים ליצור חבורה של רשימות בנושא זה. אנחנו נשים אותם בדף הבית שלנו.

כך שתמיד אנחנו מקדמים את החנויות שלנו ואת תכולת החנויות שלנו ומציגים את אלה בחזית ואותו הדבר ברשתות החברתיות. אנחנו מנסים לשים תמיד את הזרקור על החנויות שלנו. וכך אנו מבטאים את המשימה שלנו. וזו הדרך שבה המותג שלנו עובד עם כל המותגים האחרים האלה. כי זו עמדה מעניינת להיות המטריה הזו ומתחתיה, יש לך כל כך הרבה עסקים קטנים ואתה רוצה שהם יהיו מסוגלים להיות בעלי מיתוג משלהם ואווירה משלהם. נו. אז אנחנו תמיד משחקים עם הקונספט הזה.

ש: ספר על הבחירה בשם, מצד אחד שם די רגיל…?

ת: האמונה שלי היא שאם אתה יכול לדעת מהשם של משהו, מה הוא, לדבר הזה יש יתרון מובנה על כל דבר שבו השם לא אומר לך מה הוא. וראיתי כל כך הרבה סטארט-אפים בחלל הספרים באים עם שמות מוזרים שלא היו ניתנים לזיהוי, שלעתים קרובות היו מילים מומצאות והם לא הולכים לשום מקום. בעוד שיצרתי כמו אתרי האינטרנט שלי, ספרות אלקטרונית, מרכז ספרותי, אתה יודע משמיעת השמות האלה, על מה הם עומדים להיות בכלל. אז BOOKSHOP, זה פשוט היה הגיוני שיהיה משהו שבו לא רק שכולם ידעו על מה מדובר, אלא שהם יבינו אותו מיד ויוכלו לזכור אותו לנצח. זה ממש קל לזכור.

ש: במבט לאחור, מה היה רגע הפריצה הגדולה עם Bookshop, שבו הרגשת, שזה באמת הולך לעבוד?

ת: כמוציא לאור, ראיתי רשימות הופכות לוויראליות כל חיי. כמו 20 ספרי המדע הבדיוני הטובים ביותר שנקראו אי פעם, עשויים להיות מאמר פופולרי מאוד באתר ספרים, אבל כעת ניתן לייצר מהם רווחים וכולם יכולים ללכת לחנות ספרים אחת שממציאה אותם. אם אתה מחפש את הרומנים הטובים ביותר לשנת 2021, כרגע, הלהיט המוביל בגוגל יהיה חנות ספרים שיצרה את רשימת הרומנים הטובים ביותר וזהBookshop.org . זה באמת הרגע שבו הבנתי איך זה יכול להיות שינוי משחק.

ש: אתה כרגע בעיצומו של מיתוג מחדש, או התאמת מותג, או שדרוג, מה המשמעות של מיתוג עבורך? מה זה אומר לך כיזם בפועל?

ת: ובכן, בואו נדבר על המוניטין הרע שיש למילה מותג. כי אני חושב שאם אתה בוחן את זה, זה בגלל שאנשים מרגישים שהם מנסים לרמות על ידי המותג. שמותג עשוי להעמיד פנים שהוא חבר שלך והמיתוג עצמו הוא כמו פרסום רק מניפולציה. באופן כללי אני חושב שיש ספקנות לצרכנים, לגבי אם מותגים הם באמת מה שהם מתיימרים להיות.

אז בשבילי, מיתוג הוא הכל עניין של אותנטיות וזה עניין של אמון. הכוונה היא לוודא שהלקוחות שלנו יכולים לסמוך עלינו. מכיוון שאנחנו מותג בעל מודעות חברתית, הערעור שלנו הוא שאתה עושה משהו טוב על ידי קניות אצלנו במקום באמזון. סביר להניח שהיית מקבל את הספר באותו מחיר או פחות אם היית קונה אותו באמזון. אתה כנראה יכול לקבל את זה ממש מהר. באמת קשה לנצח באמזון במחיר וביעילות. אז למה אתה קונה ב-Bookshop? ובכן, אתה עושה קניות כי יש לנו ערכים. ולכן מיתוג עבורנו בסך הכל הוא לעורר אמון ולוודא שאנשים מבינים את המשימה שלנו ומרגישים שהמשימה שלנו מתאימה לערכים שלהם. אז זו המטרה הכללית.

ואז הייתי אומר שהמטרה המשנית שלי עם זה, היא שזה כיף. כמו חנות ספרים, אני לא חושב שאנחנו עד הסוף. ועם סבב המיתוג הבא, זה הולך להיות אפילו יותר כיף. אבל אני לא חושב שאתה מנצח את האינטרנט בכך שאתה כמו מזון בריאות. אני לא חושב שאתה מנצח באינטרנט רק אם אתה אומר כאילו, אני הדבר הטוב לעשות. אתה צריך לעשות את זה כי זה הדבר הנכון לעשות. אני חושב שאנשים באינטרנט אוהבים סרטוני חתולים והם אוהבים להשתעשע ויש להם אמיגדלות במוח שצריך לדגדג עם כל מיני אנדורפינים כדי שיחזרו על התנהגות. ולכן אני מנסה להפוך את Bookshop למקום שכיף להיות בו.

יש הרבה שטח לבן. הכפתורים הם ורודים בהירים וזה לא מחניק. הרשימות מהנות וזה הולך להיות כיף יותר עם המיתוג החדש. אני רוצה שזה יהיה כאילו, אני אוהב את המקום הזה כי הם עושים את הדבר הנכון וזה עולה בקנה אחד עם הערכים שלי. אבל גם, פשוט כיף לי לקנות שם יותר מאשר בכל מקום אחר.

ש: מה ה-DNA של המותג. מהי במילה אחת או שתיים או כמו ביטוי שבו אתה מרגיש ככה זה, בסופו של יום, אם תשים את כל המותג, כל מה שדיברנו עליו, מה יוצא?

ת: אני הולך עם מודעות חברתית ואני אגיד לך למה. יש הרבה מותגים בעלי מודעות חברתית בחוץ. אז זה לא ייחודי לנו. אבל שוב, אם מישהו קונה מ-Bookshop במקום אמזון הם עושים את זה כי הם אנשים בעלי מודעות חברתית, כי הם רוצים לתמוך בעסק מקומי, כי אכפת להם לתמוך בסופרים וסופרים ובחנויות ספרים ובתרבות שהם אוהבים באופן שנותן בחזרה. וסוג זה של חשיבה מודעת חברתית הולך להביא את הלקוחות אלינו. וזה היתרון התחרותי היחיד שיש לנו, מלבד אולי התענוג שאני הולךליצור באתר. אבל אני חושב שבסופו של דבר, למה לקנות ב-Bookshop במקום באמזון? התשובה תמיד תהיה כי היא תואמת את הערכים שלי. זה מודעות חברתית.

ש: מה הלאה עבור המותג Bookshop? ממה אתה מתרגש בחצי השנה הקרובה?

ת: ובכן, בגדול אני רוצה להיות המקום הטוב ביותר לקנות ספר באינטרנט. אני רוצה לספק את החוויה הטובה ביותר. אני רוצה שתוכל, אם אתה מחפש ספרי ילדים, להיות מסוגל להעיף את הדפים הראשונים בצורה אינטראקטיבית מהנה. אתה אמור להיות מסוגל לדפדף בספר בישול בממשק שלנו. אני רוצה להיות מסוגל לקבל ביקורות משתמשים. אני רוצה להיות מסוגל לקבל קצת מהאישיות שלך שם. וכך לקוחות ירגישו נהדר כשהם שם. מהצד השני של המטבע הזה אני רוצה להיות המקום הכי טוב באינטרנט למכור ספר. אם אתה קמעונאי שמוכר ספרים, ואתה חייב להיות חנות ספרים, כי אנחנו מאפשרים לחנויות ספרים למכור ספרים רק בפלטפורמה שלנו בתור קמעונאי ספרים. אנחנו כן מאפשרים לשותפים מכל הסוגים למכור ספרים בפלטפורמה שלנו. אבל עבור חנויות ספרים, אני רוצה שנהיה הפלטפורמה הטובה ביותר.

אני רוצה שחנויות ספרים עצמאיות יהיו הבעלים של לפחות 5% משוק הספרים בארה”ב, שוק הספרים המקוון בארה”ב. וכרגע הם נעים על אולי 1 או 2%.

מסתכלת לאמזון בעיניים

מתוך כתבה ינואר 2020

קמעונאית ממוקדת ספרים עצמאים Bookshop.org הרוויחה עד היום 2 מיליון ליש”ט עבור 500 חנויות הספרים הקשורות לה.

פלטפורמת רכישת הספרים, שהושקה באנגליה בנובמבר 2020 כחלופה לאמזון, פיצלה את הכסף כאשר 55% מהסך הכל חולק לחנויות ספרים בעמלות ייעודיות ללקוח ו-45% התחלקו שווה בשווה בין כל חנויות הספרים המשתתפות. חלק ממאגר רווחים משותף, ללא קשר לרמת הפעילות שלהם באתר.

ניקול ונדרבילט, מנכ”לית Bookshop.org בריטניה, אמרה: “אנחנו מאמינים שקוראים צריכים להיכנס לחנות ספרים אינדי בכל פעם שהם יכולים – פשוט אין דבר אחר כמו זה, אבל כשהם לא יכולים, יש דרך טובה יותר לקנות ספרים מקוונים. על ידי בחירת Bookshop.org לקניית ספרי החגים שלהם, הקוראים יצרו רווח מצטבר של למעלה מ-2 מיליון ליש”ט עבור חנויות הספרים העצמאיות המדהימות הללו. זו עדות לעובדה שיש מקום לקניות אתיות בקניית ספרים מקוונת. אנו מצפים לתמוך במוכרי ספרים עצמאיים לאורך 2022 ולעזור להם להשיג כותרים מעולים בידי הלקוחות שלהם.”

מנכ”לית איגוד מוכרי הספרים, מריל הולס, הוסיפה: “אבן דרך זו של 2 מיליון ליש”ט היא הישג מדהים של Bookshop.org ושל מוכרי הספרים המשתמשים בפלטפורמה. Bookshop.org הוכיחה את עצמה כידיד אמיתי למוכרי ספרים עצמאיים במהלך השנה הראשונה שלה, והיא אלטרנטיבה אמיתית לאמזון עבור אותם רוכשי ספרים שרוצים לתמוך בחנויות ספרים עצמאיות באינטרנט, לעתים קרובות מרחוק ולעתים קרובות במרדף אחר החלטת קניות אתית יותר.”

רוצים לקרוא עוד על איך להיות מותג אמיתי?

הזמינו את הספר the real brands

חברות מוזמנות להזמין את הקורס המרתק “סודות המותגים האמיתיים המצליחים בעולם “או להזמין את הרצאה המבוקשת של יריב עמית : “סוף עידן מותגי הענק ועליית המותגים האמיתיים .”

להזמנת קורס או הרצאה : info@brandacademy.co.il

פרטיים יכולים להזמין את הקורס הדיגיטלי – סודות המיתוג המנצח בעידן החדש , וללמוד איך להיות מותג אמיתי בקצב שלכם.

להזמנת הספר או קורס דיגיטלי “סודות המיתוג המנצח בעידן החדש”

ניתן להזמין עכשיו באתר brandacademy.co.il .

שתפו מאמר זה

SUBSCRIBE TO
OUR NEWSLETTER

הרשמו לניוזלטר שלנו ואנחנו נעדכן אותך בקורסים, תוכניות וארועים.

    הקלידו כאן את כתובת המייל

    אני מאשר/ת קבלת דיוור ו/או חומר פרסומי בדואר האלקטרוני

    MORE IN ARTICLES

    מאמרים נוספים