articles

FAIRPHONE – Buy a phone start a movement

articles

branding

FAIRPHONE – Buy a phone start a movement

הבשורה – הטלפון החברתי

סיפור המותג של FAIRPHONE הוא מסע ליצירת סמארטפון שמתאים לעקרונות של אחריות חברתית וסביבתית, לטובת העובדים ולשקיפות בשרשרת הספק. המחויבות של פיירפון לערכים אלו הפכה אותה לדוגמה מובילה לתעשיית האלקטרוניקה בתחום האתיקה והסביבה.

FAIRPHONE הוא עסק חברתי הולנדי שנוסד בשנת 2013 עם משימה ליצור סמארטפון חברתי הפועל לחיים הוגנים של תרומה לאיכות הסביבה , כן גם בתעשיית האלקטרוניקה . מעבר לכך המותג הינו מותג יוצא דופן בשפה ההוליסטית שלו . סיפור המותג של FAIRPHONE מתמקד בטיפול בנושאים המוסריים והסביבתיים הקשורים לתעשיית האלקטרוניקה, לוקח אחריות ופונה לאנשים שרוצים לשנות את דרך החיים בעולם, לחיים הוגנים, ירוקים, בריאים יותר.

זה לא גימיק

FAIRPHONE אומרת שהארכת שלב השימוש במכשיר נותרה אמצעי חזק להשפיע על ההשפעה הסביבתית הכוללת של טלפונים ניידים. בין קטגוריות ההשפעה השונות שנותחו בהערכת מחזור החיים של Fairphone 3,[4] לכל טלפון יש השפעת פוטנציאל התחממות כדור הארץ (GWP) של 39.5 ק”ג CO2e.

החברה שואפת לעזור לאנשים לשמור על הטלפונים שלהם עד חמש שנים. עם זאת, הסוללה מחזיקה לשלוש שנים, לפני שצריך להחליף אותה. עדכוני תוכנה הם חיוניים בסיוע לאנשים להשתמש בטלפונים שלהם לאורך זמן. והחברה הציעה תמיכה בתוכנה (אנדרואיד) עבור Fairphone 2 במשך למעלה מארבע שנים.

עקרונות המותג

• השראה: FAIRPHONE הושפע מהתודעה הגוברת על ההשפעה השלילית של תעשיית האלקטרוניקה על הסביבה ועל זכויות אדם. באס ואן אבל, מייסד החברה, רצה ליצור סמארטפון אתי יותר.
• שקיפות ומודולריות : FAIRPHONE השיקה את מוצרה הראשון, ה FAIRPHONE1בשנת 2013. הסמארטפון נוצר להיות מודולרי וניתן לתיקון בקלות , עם התמקדות בשימוש במינרלים חופשיים ובשיפור תנאי העבודה בשרשרת הספק.
• שקיפות בשרשרת הספק FAIRPHONE: שואפת ליצור שקיפות בשרשרת הספקים שלה, משנה את מקור החומרים המזיקים לסביבה המשמשים בסמארטפונים הרגילים.
• טובת העובדים FAIRPHONE: שיתפה פעולה עם ספקים ויצרנים לשפר את תנאי העבודה במפעלים בהם נעשתה ייצורם של הסמארטפונים שלה. הם מקפידים לשלם שכר הוגן ולוודא סבילות ותנאי עבודה בריאים ובטוחים יותר.
• חומרים הוגנים : FAIRPHONE התמקדה גם בהפחתת השפעתה הסביבתית. זה כלל שימוש בחומרים ירוקים יותר, תוכניות למחזור חומרים והפחתת פסולת אלקטרונית.
• סיוע חברתי והשפעה: FAIRPHONE מובילה שינוי סדרי התעשייה האלקטרונית האתיים והמרכזיים, ופועלת להגביר את המודעות ולעורר תמיכה מצד חברות אחרות.

ערכי המותג

• עיצוב עמיד לאורך זמן
• חומרים הוגנים
• תנאי עבודה טובים
• שימוש חוזר/מחזור.

כדי להבין עד כמה הערכים של הוגנות ושקיפות הינם נר לרגלי המותג צריך לקרוא את דבר המנכ”לית לפני הצגת הדו”ח השנתי:

“הודעה ממנכ”לית FAIRPHONE

“דוח זה הוא החשבון השקוף שלנו על איך אנחנו מתמודדים בהתבסס על מדדי הביצועים המרכזיים שלנו. אך בניגוד לרוב החברות, המדדים שלנו מתרחשים מעבר לנושאי הכספים. הם משקפים את ההשפעה שיש לנו על בריאות הכדור ועל רווחתם של האנשים שיוצרים את הטלפונים שלנו. FAIRPHONE לעולם לא היתה רק על מכירת מכשירי אלקטרוניקה: אנחנו פה כדי לשנות תעשייה ששיפרה את חיי הצרכנים בעוד שהיא הפכה את העולם למקום גרוע יותר – עם הרי פסולת אלקטרונית, מכרים לא בטוחים, שחיתות, אלימות, עבודת ילדים ותנאי עבודה מחרידים במפעלים. אנחנו פשוט לא מקבלים את זה שאלו הם העלויות הנדרשות או מקובלות לעסק.” – אווה גוונס

“ההשפעה שלנו משנים את תעשיית האלקטרוניקה מבפנים. אנו מאמינים שדאגה לסביבה ולאנשים צריכה להיות חלק טבעי מהפרקטיקה העסקית בכל תעשייתנו. עם ספקים, קהילות מקומיות והתעשייה הרחבה, אנחנו עובדים למעמד מינרלים הוגן ופרקטיקות אחראיות יותר – צעד אחר צעד.
ביחד אנחנו פוגעים בדרך שבה חשובה תפיסה קצרה המותרה להיום לאורך זמן, ושהעולם אינו יכול עוד להרשות לעצמו להתנהל בה.”

בניית ייחודיות ואמת המותג

מבחינת הבטחה פיזית , יצרו הבטחות החשובות ללקוחות , והמדגישות את אמינות הנייד:
• אחריות 5 שנים על מנת לשדר עד כמה הטלפון שלה אמיד מעניקה FAIRPHONE אחריות 5 שנים על החומרה והתוכנה
• מחזיק לזמן רב – למה להחליף טלפון כל שנה
• מודולריות והחלפה פשוטה- שקיפות של חומרים ומודולריות עיצובית קלה לפתיחה ולהחלפת חלקים
• ליסינג והשכרה- החברה גם פיתחה קונספט של Fairphone-as-a service, לא שונה מדגמי ליסינג והשכרה רגילים. לקוחות משלמים תשלום חודשי כדי להשתמש בטלפון כל עוד הם זקוקים לו, אך הבעלות נשארת בידי FAIRPHONE ובסופו של דבר הטלפונים מוחזרים לחברה, וכך הם יכולים לדאוג לחיסכון בפסולת ומחזור חמרים.

מבחינת השפה המיתוגית – אנרגיות טובות

• צבע המותג – אחד תכלת המשדר משהו רענן , חדש וצעיר
• בחירת קהל יעד- אנשים בעלי מודעות גבוהה להוגנות ואיכות סביבה
• טון וסטייל- בחירה בצבע אחד תכלת, לצד טון צעיר ידידותי, עכשווי המשדר אנרגיות טובות

לסיכום:

כן,יש מגבלות לפרויקט. הפיתוח של טלפון סלולרי תחרותי הוא מורכב מאוד ודורש משאבים אנושיים וכספיים רבים, שאינם תמיד זמינים. מייסד FAIRPHONE גם הודה ב-2017 שאי אפשר לייצר טלפון 100% הוגן,עם זאת, החברה סיפקה חמישה דורות של טלפונים הוגנים יותר ויותר עם יותר מ-100,000 משתמשים, מקורות נוספים של חומרים הוגנים, שיפור תנאי העבודה, יצירת מכשירים עמידים לאורך זמן באמצעות עיצובים מודולריים חדשניים, ועידוד נוהלי שימוש חוזר ומיחזור טובים יותר.

שתפו מאמר זה

SUBSCRIBE TO
OUR NEWSLETTER

הרשמו לניוזלטר שלנו ואנחנו נעדכן אותך בקורסים, תוכניות וארועים.

    הקלידו כאן את כתובת המייל

    אני מאשר/ת קבלת דיוור ו/או חומר פרסומי בדואר האלקטרוני

    MORE IN ARTICLES

    מאמרים נוספים

    follow us

    עקבו אחרינו