articles

LET’S PLAY הדרך לגרום למותג שלך לצמוח

articles

branding

LET’S PLAY הדרך לגרום למותג שלך לצמוח

סיכום דו”ח של interbrand
ע”פ אינטרברנד האוקיאנוס הכחול החדש הוא כבר לא רק המצאת סביבה חדשה וזירה חדשה של צרכים , אלא כיום אינטרברנד טוענת שארנה,היא זירה של רצונות , מצבים שאדם רוצה להיות בהם , ועל המותג למצוא או להמציא את הזירה שלו .

אינטרברנד , מדברים על מספר זירות :

express -המותגים שבאים לעזור לנו לבטא את הזהות והערכים שלנו
Move -המותגים שעוזרים לנו להגיע מנקודה א לנקודה ב
Connect -המותגים שעוזרים לנו להתחבר ולהתקשר
grow -המותגים שמעצימים אותנו ועוזרים לנו לצמוח בחיים
status -המותגים שמציגים סטטוס, מעמד והצלחה

אבל יותר מכל הזירות גורסת אינטרברנד הזירה הכי חזקה כיום היא
PLAY-המותגים שגורמים לנו להשתחרר, לשחק, לשכוח מהיום יום, ליהנות ההשפעה של המשחק יכולה להיות מורגשת בכל דבר, מלמידה ועד כסף. כדי להבין מדוע אנשים משחקים ברמה אינדיבידואלית ,כדי להבין את המניעים של הצמיחה החזקה של זירת PLAY וכיצד הם עשויים להיות אידאלים ליצירת מערכות אקוסיסטם חדשות של מותג עסקו מחלקת המחקר של אינטרברנד בששת החודשים האחרונים במחקר Play.
הם עבדו עם כ 500 אנשים בחמישה שווקים כדי להבין מה זה Play
ולמה אנחנו עושים את זה. הם בילו גם “בקצוות” , מותגי הנישה הקיצוניים עם אנשים שעבורם Play אינו ניתן למשא ומתן.

ולהלן מה שגילו:

1. בתקופה שבה אנשים רבים מרגישים קצת מוגבלים,בתקופה שבה “מי אני” קשור ל”מה אני עושה”, בתקופה שבה “מה יש לי” ו “באיזה צד אני”, בתקופה כזו מזמין ה-Play אותנו לברוח מנסיבות חיינו.
2. הplay הזה נותן לנו את החופש לחקור את החלקים השונים
של הזהות שלנו שאולי אחרת לא נזכה או נרצה לבדוק, הוא נותן לנו מקום ליצור את המקומות המוסתרים שלנו, הילדותיים, הסקרניים, השטותיים ולחלוק אותם עם אחרים הנמצאים באותו המצב, אך גם חששו לצאת מהארון.
3. אנחנו משחקים כילדים, ואנחנו משחקים שוב כזקנים – אבל איכשהו, בשנות הביניים, אנחנו מפסיקים.למרות שרוב המבוגרים ברחבי העולם רואים משחק כ”הכרחי”, “חשוב” ומשהו עם הכוח “להפוך את העולם למקום טוב יותר”, הם נאבקים לפנות לזה זמן.
4. ילדים משתמשים במשחק כדי לבנות את מערכת היחסים שלהם עם העולם סביבם. בילוי היא מילה נרדפת למשחק. זה בא מלטינית “ליצור חדש” ומאנגלית בינונית “גיבוש נפשי ורוחני”.ובילוי קטן עושה לכולנו עולם טוב.
5. משחק הוא הזדמנות אנושית להשתחרר מהיום-יום.משחק זה שובבות. משחק הוא תשוקה.לשחק זה כיף.
6. איך נוכל למצוא דרכים לבנות יותר משחק לתוך כל יום? זה אולי מרגיש קצת קל דעת – אבל זו הנקודה בעצם, לא? להגיע ל”מה זה” של Play עבורי זה לא פשוט כי מה שמשחק עבורך אולי אינו משחק עבורי. האם רק ציור, גלישת רוח, בניין לגו, משחקי כדורגל, סקטבורד, ריצה, או גיימינג, זה משחק. אולי גם הכנת ארוחת ערב היא משחק? אולי עשה זאת בעצמך זה משחק ?מה שבטוח בין אם הפעילות היא משחק או לא המשחק הוא כל דבר – פשוטו כמשמעו – לפי כמה כיף לך מאוד כשאתה עושה את זה. אם האדם נהנה, כיף לו מהעשיה זה משחק ואם הוא מרגיש חסר עניין, מוטרד או כבד, אז זה לֹא. אין גבול לאילו פעילויות או משימות יכול להיות Play. אם זה נותן כיף, מעורר שמחה ומעסיק את דעתו של האדם, זה PLAY

7.מכאן באים ואומרים אינטרברנד יש הרבה אפשרויות בעשרות תחומים של PLAY

8. משחק הוא הריגוש של הפעולה, המשחק קורה לשמו. אמנם יש פרס חיצוני (למשל יהיה לך כושר), אבל כל זה לא משנה כשאתה משחק באמת אתה נמצא בזה בשביל הכיף. אתה לא מחפש להשלים את הפעילות בדרך המהירה או הקלה ביותר (יאללה שיגמר כבר)אלא בצורה המהנה ביותר
9. פעילות מפסיקה להיות Play כאשר האיזון הזה הוסט והתוצאה הופכת להיות בראש סדר העדיפויות, ולא הדרך.
10. משחק חייב שיהיה בו נוכחות ומעורבות באותו הרגע. צריכת תוכן באופן פסיבי, כמו שמיעת מוזיקה זה לא משחק. זה יכול להיות מהנה ויכול להיות שינוי מבורך ממצב עבודה או הורות ,אבל כדי שפעילות תהיה באמת Play, אתה צריך להיות נוכח ופעיל במשימה שעל הפרק.
11. זה אומר שנטפליקס בינג’, או גלילה של TikTok אינם בדיוק משחק אלא נופלים ממש בשוליים של זירת המשחק.

אז למה אנו אוהבים משחק ?

שבירת השיגרה – השתחררות מהיום יום
ב-Play, הכללים יוצאים לרגע מהמציאות, כשאנחנו ברגעים האלה – אנחנו מרגישים חופשי ביותר כאשר אנו מתחברים לרוב אל עצמינו ואל האחרים שנתנו לנו להיות הם. המשחק מאפשר לנו לברוח מכורח הנסיבות של החיים שלנו. ב-Play, אנו בורחים מקשרי הזהות הסטריאוטיפיים מה אתה עושה, מה אתה מרוויח ואפילו איזה “צד” אתה ?אתה מפסיק להיות התדמית שלך ומתחיל להיות הדבר האמיתי ביותר לגביך. ב-Play, אתה מספיק להיות פשוט מי שאתה.

משחק הוא בריחה מהמציאות בעיני החברה, החברה לחלוטין לא מכבדת משחק. בחברה המערבית יותר, הערך שלך נקבע לפי כמה כסף אתה יכולליצור או כמה הון אתה יכול לייצר.
החיים המודרניים מאופיינים על ידי הרדיפה הבלתי פוסקת אחר יעילות ותפוקה, והישגיות נטמעת עמוק בפנים. במצב תרבותי כזה
אנשים כמהים לקצת משחק, שיחרור מהדפוסים החברתיים המלחיצים. הופעת הסמארטפונים, מכשירים דיגיטליים וקישוריות אינטרנט בכל מקום אפשרה באופן רציף ושוטף קישוריות וריבוי משימות. אנשים צפויים להיות נגישים, רספונסיבים וזמינים מסביב השעון. מטשטשים הגבולות בין העבודה והחיים האישיים. עליית אפליקציות הפרודוקטיביות, משימות וכלים למעקב אחר זמן מדגישים את שלנו העיסוק באופטימיזציה של כל דקה ביום שלנו.
העבודה מונעת יותר ויותר על ידי מדדי פרודוקטיביות והערכות ביצועים. אנו כמהים לשחרור, חופש.
בקיצור:
עבודה זה משהו שאנחנו חייבים לעשות משחק זה משהו שאנחנו רוצים לעשות.

ניתוח מקרה
YETI

YETI #NoDaysOff

“No Days Off” הוא מם שמקורו בסרטון של קבוצת הפוטבול האמריקאית ניו אינגלנד המאמן הראשי שלה ביל בליצ’יק. בסרטון שאל כתב את בליצ’יק על התוכניות שלו לעונת החגים הקרובה. בתגובה, בליצ’יק אמר: “אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לקחת ימי חופש. אין ימי חופש- “no days off”.
תגובתו החמורה של בליצ’יק הפכה במהרה לוויראלית, והובילה ל”אין ימי חופש” המסר בהקשרים שונים מעבר לספורט, משמש כדרך לציין את מוסר העבודה הבלתי פוסק קשורה לתרבות ה”המאמץ והעבודה” המודרנית.
לעומת זאת, Yeti מותג חזק המתמחה באביזרים לסביב, לטבע, לטיולים, לספורט, אשר התחיל במיכלי השתייה של קור וחום, וממשיך כיום במוצרים כגון צידניות, תיקים, ועוד.
המשך הצמיחה של YETi נזקף לזכות מיצוב המותג שלה ,שעוסק בחיבור עם הטבע והרפתקאות. המותג מציג תמונות לעתים קרובות של נופים פראיים אם כי פוטוגניים,סצנות קמפינג, דיג, טיולים אשר מייצגים אמירה של חופש ושמחה שבחוויות חוצות גבולות.
קמפיין המותג האחרון של Yeti, “No Days Off”, עומד בניגוד לתרבות
שאנחנו קוראים “וורקוליזם” עם השחרור שנחווה בחוץ וההנאה הפשוטה מהטבע.
בעולם מקוטע ומקוטב, קל להרגיש יוצא דופן. היחסים האמיתיים שלך עם המשפחה או עם חברים לכיתה עשויים שלא לשקף את הערכים האמיתיים שלך או תחומי עניין. או שתחומי העניין שלך עשויים להיות קצת נישתיים.
בידוד חברתי הפך לנושא נפוץ. למרות עליית המדיה החברתית והקישוריות הדיגיטלית, מחקרים מצביעים על כך שאנשים חווים יותר רמות של בדידות.
המשחק מאפשר לנו לצאת מהניתוק , מהבדידות, להתחבר לאנשים כמונו, ולזהות בנו חלקים שפחות הכרנו.

לסיכום, עוד 2 עצות למותגים שרוצים לעשות את המעבר ל-Play

1. לאנשים נמאס מהכללים המיוחסים להם ומחפשים דרכים להשתחרר אפילו לרגע. תן להם את השחרור, את היציאה מהיום יום.
2.אנחנו מאותו מקום- בזמנים מבודדים, אנשים מרגישים הכי בטוחים בשבט שלהם, מה שאומר שגישות שיווק המוני יכולות לפספס אותם אלא אם כן יש להם חיבור לקצוות, והם מבינים את הצורך עד תום.

לסיכום, סוף כל סוף,המותגים פורצי הדרך ב-Play מובילים בזכות קבלה של מצב האדם, הכלה ואופטימיות לעולם טוב יותר. האם המותג שלך יכול להיות כזה להשפיע ולתת מקום לכולם לשחק?
שתפו מאמר זה

SUBSCRIBE TO
OUR NEWSLETTER

הרשמו לניוזלטר שלנו ואנחנו נעדכן אותך בקורסים, תוכניות וארועים.

    הקלידו כאן את כתובת המייל

    אני מאשר/ת קבלת דיוור ו/או חומר פרסומי בדואר האלקטרוני

    MORE IN ARTICLES

    מאמרים נוספים

    follow us

    עקבו אחרינו