articles
MONZO היה פה לפניכם, ויש הרבה מה ללמוד ממנו
articles
branding
ZERO ONE?
MONZO היה פה לפניכם, ויש הרבה מה ללמוד ממנו
Monzo, מותג פורץ דרך בבנקאות המודרנית . הבנק הדיגיטלי המבריק באנגליה שגייס תוך 96 שניות מיליארד פאונד! אחד הדברים המרכזיים שהופכים את Monzo למיוחד כל כך כמותג פורץ דרך, הוא העובדה שהוא באמת מתמסר ליצירת זהות ויזואלית ומילולית עקבית ומשכנעת. זהו בנק שזועק פשטות, ידידותיות וערך ללקוח בכל נקודת מגע.
למי שנכנס בימים אלו ליוטיוב , לבטח נתקל בתשדירים של zero one תשדירים שמשדרים רעננות, ורוח חדשה של צעירים אשר נמאס להם מכל הבירוקרטיה והניצול של הבנקים הגדולים. ונמאס להם מהעמימות הגזלנית .תשדירים, אשר בכוונה לא נמצאים בטלויזיה אלא רוצים לבנות את המותג מלמטה מהדיגיטל והרשתות . ZERO ONE מנסים לבנות מותג אמיתי, שקודם כל חושב עלינו הצרכנים . השאלה האם הוא באמת אמיתי?
בשביל לתת תשובה לשאלה זו נציג בפניכם היום את הדבר האמיתי :מול הלוגו המלוטש של ZERO ONE מצצאו לוגו צבעוני פשוט , מול השם המהונדס ZERO ONE מתצאו שם לא ברור ופשוט בלי הרבה יומרות MONZO ומול התשדירים הנכונים של צעירים שנמאס להם תמצאו תשדירים שלא לוקחים את החיים ברצינות .
רבותי וגבירותי אנו רוצים להציג בפניכם היום את הדבר האמיתי :
תכירו את MONZO
בשנת 2019, YouGov, קבוצת מחקר וניתוח בינלאומית, סקרה 1,500 בריטים על מותגים שהם ימליצו לחברים ובני משפחה. מונזו בנק הגיע לפסגה מרחוק, ואחריו TransferWise ו-OnePlus, ניצחו אנשים כמו יוניברסל אורלנדו, Secret Escapes וSHARK.
Monzo הושק ב-2015 על ידי המנכ”ל טום בלומפילד וצוות שפגש בבנק Starling (הבנק הראשון לאתגר הפינטק, בבריטניה) עם “קמפיין מימון ההמונים המהיר ביותר בהיסטוריה”. הוא נקרא בתחילה Mondo והיה כרטיס מראש בלבד, אם כי הוא קיבל רישיון בנקאי מלא ושינה את השם (בשל בעייה משפטית) ב-2017.
השם
אם שמעתם על חברה בשם “מונדו”, אבל התבלבלתם מהמושג של בנק דומה בשם “מונזו”, אל תדאגו. כאשר Monzo השיקה במקור את אפליקציית הבנקאות הדיגיטלית שלהם, היא נקראה “Mondo”, אך החברה נאלצה לשנות את שמם הודות למחלוקת על סימנים מסחריים.
איך בוחרים שם ? במקום לחזור ישר למשרדים לדיונים כדי לבחור שם שעדיין יכול להציג את אותה זהות מותג, הם פנו אל הלקוחות הקיימים שלהם, וביקשו מהם להציע שמות במקום. הם רק ביקשו שידבקו באות הראשונה “M”.
התוצאה של מסע השמות הייתה יותר מ-12,560 הצעות, שהחברה עברה אחת אחת, עד שלבסוף בחרו בשם “מונזו”. לפי אחד הפוסטים בבלוג שלהם, המותג עבד בצמוד לצוות המשפטי שלהם כדי לבחור שם שהם אהבו מספיק כדי להרגיש בנוח להשתמש בו במשך 100 השנים הבאות.
הבשורה
הרעיון שלהם הגיע מתוך רצון עצום ליצור בנק חכם לדור החדש. הקבוצה רצתה לפתח משהו שיוכל להציע את הביטחון והנוחות של בנק טיפוסי, תוך כדי ביטול של דברים מיותרים כמו סניפים פיזיים, פנקסי צ’קים וכו’. במילים שלהם, מונזו רצו להפוך ל”מרכז אינטליגנטי לכל החיים הפיננסיים שלך”.
אז, הם חשבו על חזון המותג שלהם מההתחלה, והיו צריכים מימון , אולם הם לא פנו לקרנות השקעה ולמוסדות , הם פנו לאנשים הרגילים, לעם , לגיוס המונים . בפברואר 2016, מונזו קבע שיא עולמי לקמפיין מימון ההמונים המהיר ביותר בהיסטוריה. תוך 96 שניות, החברה גייסה מיליון פאונד באמצעות “CrowdCube”. תוצאות כאלה רק הראו להם שלמונזו יש שירות שאנשים באמת מאמינים בו.
הלוגו
אם כבר מדברים על מיתוג ויזואלי, קשה להתעלם מלוגו הבנק הצבעוני שלהם אחרי קצת התאמה, יצירת המופת הקטנה הפכה לאיקונית כמעט כמו כרטיס הבנק שלהם.
בפוסט בבלוג של החברה, מונזו אמרו שהם רוצים לוגו שיעביר את הרעיון של חוויה בנקאית טכנית אך פשוטה שמרגישה כמו “קסם”.
מנקודת מבטו של מעצב, הלוגו של Monzo הוא גם פשוט וגם מעורר. זה מעורר השראה, עם מגוון צבעים שנועדו למשוך את העין וליצור מיקוד, אבל האותיות החלקות והידידותיות גם מעידות על כך שהחברה לא רשמית כמו הבנק הרגיל שלך.
מעצב הלוגו, סם, אמר שהוא יצר את הלוגו במאמץ לתאר משהו חזק, בטוח ואותנטי, כמו גם ידידותי, צבעוני ואנושי.

עיצוב ייחודי: עיצוב כרטיס הבנק של Monzo
זו הייתה תאונה משמחת של עיצוב, אבל הם יצאו עם צבע קורל ניאון עז לכרטיסים שלהם, וזה היה מהלך נועז שהסתבר שעבד מאוד לטובתם.
המאמצים המוקדמים של החברה היו בחוץ מול הקהל, תוך שימוש בכרטיסים המושכים את העין שלהם, ועוברי אורח לא יכלו שלא לעורר שיחה על כך. זה היה עיצוב אוהב או שונא, אבל מפה לאוזן הניע את המותג בימיו הראשונים.
מספרים שהם גילו שהמועד האחרון שלהם להגיש את כרטיס הבנק הגיע כחצי שעה לפני שהמדפסות זקוקות לעיצוב כרטיס. בתגובה הם אצו רצו למעצב הבית שלהם, הוגו, ואמרו לו שהם צריכים כרטיס מוכן אתמול.
באופן לא מפתיע, כמו רוב המעצבים, הוגו חש אומלל במידה מסוימת מהעובדה שמונזו כנראה לא יכולים היו לכבד את הזמן והמאמץ שהושקעו בעיצוב הכרטיס. ולאחר שהם התנצלו ושאלו מה הוא יכול לעשות עבורם בפרק זמן קצר, הוגו הודיע בצחוק שהוא יכול להפוך את הכרטיס לאותו צבע של הנעליים של הבעלים .
הנעליים היו זוג נעלי נעלי נייק מדהימות בצבע קורל ניאון , והחברה אמרו לו “מדהים! לך על זה!”
כרטיס Monzo האייקוני נולד מתאונה משמחת, אבל זה משהו שעבד עבור המותג נהדר, זה עזר להם לבלוט בצורה יוצאת דופן והשתלב בצורה מושלמת עם הגישה המודרנית והבלתי פורמלית שלהם. “אנחנו באמת לא הבנק הממוצע שלך” וזה בדיוק מה שמונזו משדרת דרך מרכיבי המיתוג החזותיים שלהם.
שם המשחק הוא טון המותג
מונזו יודעת שאם היא רוצה להתחבר ללקוחות שלה, היא צריכה יותר מסתם הצבעים והתמונות הנכונות למותג שלהם. תדמית המותג שלך מועברת על ידי כל מה שאתה עושה ואומר באינטרנט, וטון דיבור נכון יכול להיות קריטי ליצירת אישיות שהלקוחות שלך באמת יכולים להדהד איתה.
כדי להראות לעובדים, למועמדים העתידיים וללקוחות שלה במה הם עוסקים, Monzo פרסמה לאחרונה את הנחיות הטון שלה לציבור(נמצא באתר שלהם), יחד עם דוגמאות מועילות כיצד הצוות יכול להתרגל לגישה הפשוטה והישרה של החברה לתקשורת. הטון של מונזו מדגיש בצורה מושלמת את הגישה המהנה והכוללת שלו בכל הנוגע לבנקאות, וככה הם כותבים לעובדים :
1.שמור על זה חיובי עם מילים וביטויים שמחים
2.הצג שקיפות לגבי הסיבה ומה אנחנו עושים כדי לזכות באמון הצרכנים
השתמש בשפה פשוטה כדי שהלקוחות שלנו לעולם לא ירגישו מבולבלים
לדוגמה, כדי להתנתק מה”שפה הפורמלית” המחניקה, המיושנת משהו, של הבנק הסטנדרטי, מונזו מעודדת את עובדיה ליצור אינטראקציה באמצעות מילים וביטויים טבעיים פשוטים. ואף להשתמש באימוג’י. זה עוזר להדגים עד כמה מונזו משקיעה בקבלת תשומת הלב של הקהל הדמוגרפי הצעיר שלה. סביר להניח שלא תראו הרבה אימוג’ים מקבוצות בנקאיות אחרות .
טון הדיבור של מונזו הוא הרחבה טבעית של האישיות הייחודית שלו. המותג מאמין שכל מילה חשובה כשזה מגיע לחיבור עם הלקוחות שלו, וזו הסיבה שהוא כל כך מעוניין לתת לצוות הנחיות שיפעלו לפיהן כשהם מייצגים את המותג. עם זאת, חשוב מכך, הארגון לא רוצה שהמומחים שלו יראו את ההנחיות שלהם כ”כללים”.
מונזו עוסקת בהעצמת אנשים, באמצעות בנקאות חדשנית, שירות לקוחות אינטואיטיבי וגישה ייחודית לעולם הפיננסי. זה אומר שהם רוצים שהצוות שלהם ימשיך להשתמש בקול האמפתי שלהם בשירות לקוחות. כל מה שההנחיות עושות הוא לספק לחברי הצוות עזרה נוספת אם הם מנסים להבין את טון הדיבור הנכון עבור צוות מונזו.
Monzo marketing: אנחנו הכל חוץ מהבנק הרגיל שלך
מנקודת מבט שיווקית, מונזו הקפידה לשמור על זהות המותג גם במעשים ולא רק בעיצוב מדליק. אנשים לא רגילים לחוות חוויה מרתקת ומעניינת עם הבנקים שלהם. עם זאת, מונזו עסקו ביצירת משהו שונה לחלוטין ממה שכבר קיים בחוץ.
למרות שהם עדיין מציעים את אותם הדברים שהייתם רוצים מהבנק הרגיל שלכם, Monzo מייחדים את עצמם בכך שהם מעניקים ללקוחות שלהם את החוויה שהם רוצים, במקום לדבוק בעקשנות במסורות הבדוקות.
בכל דבר שהם עושים, מונזו שומרים על גישה ידידותית ואותנטית שהופכת אותם להרבה יותר מתאימים מהבנק הרגיל. במיילים שלהם, מונזו שומרת על אישיות פשוטה אך יעילה שגורמת להרגשה כאילו אתה מדבר עם חבר או מכר, ולא עם חברה ענקית. אתה יכול אפילו לראות את הגישה שלהם באופן שבו הם ארגנו את האתר שלהם, כדי לכלול “לוח מחוונים שקיפות”.

מיתוג Monzo: בנק שנבנה על ידי לקוחות, של הלקוחות באמת
אחד המרכיבים המרכזיים שהופכים את זהות המותג של מונזו לכל כך משכנעת, היא העובדה שהם דבקו בה בעקביות בכל מה שהם עושים. היחס האותנטי והאמין שלהם אפילו גרם לכך שהחברה התמסרה לבניית הבנק שלה יחד עם הלקוחות שלהם.
למרות שהסטארט-אפ עדיין טרי יחסית, הם הוסיפו אלפי משתמשים לפורטפוליו שלהם תוך פחות משנה, פשוט על ידי נקיטת גישה פתוחה יותר לדרך שבה הם בונים ומשווקים את המוצרים שלהם. הקהילה שלהם, שאותה הם כינו באהבה “מונזונאוטים”, יכולה להגיש בקשות בפורום המקוון כאשר הם נתקלים בבעיות, או לדבר עם המותג בטוויטר.
במקביל, במאמץ לתמוך ב-USP שלהם לשקיפות בנקאית, Monzo שמו את מפת הדרכים המלאה של המוצר שלהם באינטרנט, שם תוכל להצביע על התכונות השונות שהכי תרצה לראות. לדוגמה, לאחר שקיבל מספר עצום של הצבעות, Monzo הוציא לאחרונה אפליקציה חדשה למכשירי אנדרואיד.
לדברי ראש השיווק הדיגיטלי במונזו, ביילי קורסאר, בסיס המשתמשים הנלהב הוא זה שמניע את המותג קדימה, וזה משהו שהצלחנו לראות מאז אותו אירוע מימון המונים שובר שיא עולמי. לדברי ביילי, מונזו מאמין שהמותגים המצליחים ביותר הם אלה שיכולים להגדיר את הערכים והחזון שלהם עבור האנשים איתם הם עובדים.
הגישה של מונזו למותג מבוסס קהילה מושכת כי היא עקבית ואותנטית. הם לא רק שואלים את הלקוחות שלהם מה הם היו רוצים לראות, הם שואלים את דעתם ומבצעים שינויים על סמך מה שהצרכנים שלהם אומרים. לדוגמה, כאשר המותג היה צריך לשנות את שמו, הם יצרו קשר עם רשימת המנויים שלהם המונה 100,000 אנשים, ופרסמו את ההודעה ברשתות החברתיות, וביקשו עזרה.
במילים אחרות, עבור מונזו, שיווק מעולה הוא רק לגרום לאנשים להתרגש ולהיות מעורבים. כשהם ביקשו הצעות לשמות, החברה קיבלה גם כ-2,500 תמונות משתמשים שנשלחו בערוצים שונים. זה נתן להם מקור נהדר של תוכן שנוצר על ידי משתמשים שהם יכלו להשתמש בו בקמפיינים העתידיים שלהם, כדי לבנות על המוניטין שהם כבר הקימו כחברה ראשונה ללקוח.
Monzo הם חזקים כי הם ייחודיים בכל מה שהם עושים, אבל עקביים באופן שבו הם מבדילים את עצמם מהמתחרים שלהם. המותג רצה להיות משהו שלקוחות יוכלו להפריד מחוויות בנקאות מסורתיות ומחניקות מהעבר, וזה משהו שהם השיגו בצורה מושלמת עם הפוסטים המרתקים שלהם בבלוג, הנוכחות המרגשת שלהם במדיה החברתית והזהות החזותית המדהימה שלהם.
שקיפות
היא אחת התכונות הנערצות ביותר של מונזו. הם אפו את זה לתוך ה-DNA שלהם. זו הסיבה שהבנק הוקם מלכתחילה: כדי לגרום לכסף לעבוד עבור כולם. זה עושה זאת על ידי כך שהדיוט קל להבין את השפה המשפטית, אבל הם גם מודים כשהדברים לא הולכים כשורה, אפילו כשלא בהכרח חייבים.
מה שזה עושה זה לבנות אמון, שחיוני לנו להמליץ על מותג לאנשים אחרים. תחשבו על זה – האם הייתם ממליצים על חברה שאינכם סומכים עליה ?
חיבור הלקוחות למותג
הם משתמשים בדרך ספציפית של תקשורת ללקוחות
הם קוראים לזה את נימת הקול שלהם. זה בעיקר לא רשמי, שיחתי וכולל שימוש באימוג’ים בכל מקום אפשרי. בכך הם שואפים לדבר בשפה שבה משתמשים הלקוחות שלהם, מה שגם בונה אמון כמו שקיפות עושה. הסיבה לכך היא שלקוחות מרגישים תחושת חיבור עם המותג.
חוץ מזה, הם גם נמנעים משימוש בקול פסיבי בכל מקום אפשרי, כי זה עושה רושם שהם דוחפים אחריות לתוך האתר. במקום זאת, הם משתמשים בקול פעיל כדי שיהיה ברור מי עשה פעולה מסוימת (כמו סגירת חשבון). מדובר בטיפול הוגן בלקוחות, אבל גם מוסיף לאלמנט האמון.
הם עושים זאת בכל התקשורת, המסמכים המשפטיים, הבלוגים, התגובות במדיה החברתית והעותק בתוך האפליקציה שלהם. חוץ מזה, זה ניתן לזיהוי. אתה יודע מתי אתה קורא משהו מאת הסופר האהוב עליך, ואתה יכול לדעת שזה הוא לפי סגנון הכתיבה? זו המטרה של טון הדיבור של מונזו.
טון המונזו בקצרה
1.אנחנו משתמשים בשפה שהקהל שלנו משתמש בו, ומבהירים דברים טכניים ככל האפשר.
2.אנחנו שאפתנים, חיוביים ותמיד ממוקדים במה שחשוב לאנשים.
3.אנחנו שקופים לגבי מה שאנחנו עושים ולמה, ואנחנו לא מסתתרים מאחורי אי בהירות.
4.אנחנו פתוחים, מכילים ומסבירי פנים לכולם.
5.אנו מקפידים על סטנדרטים גבוהים של התנהגות אתית, החל מהדרך בה אנו תומכים בעובדים שלנו, על ידי יצירת סביבה שבה כולם שייכים.
6.אנו מאמינים שכעסק, יש לנו קבוצה של אחריות רחבה יותר לחברה, להפוך את העולם למקום טוב יותר ולעזור ללקוחותינו לעשות את אותו הדבר.
7.אנו מאמינים באלטרנטיבה לבנקאות של העבר
8.אנחנו מתמקדים בפתרון בעיות, במקום במכירת מוצרים פיננסיים.
9.אנחנו רוצים להפוך את העולם למקום טוב יותר ולשנות את חייהם של אנשים באמצעות מונזו.
מה אנחנו יכולים ללמוד מהצלחתם?
1.אנשים מצפים למסר מותג עקבי או הופכים לחוסר אמון.
2.אין להמעיט בטון דיבור חזק, באסתטיקה ובהתנהגות.
3.מונזו טוענים שהוא ‘בנק העתיד’ וכל מה שהם עושים אוכף את זה.
הם בנו קהל שאכפת לו באמת ולכן הוא נאמן.
4.רוצים ללמוד איך לבנות מותג שמרגישים אליו- דמיינו את החבר הכי טוב שלכם.
לכל אחד יש מצבי רוח והתנהגויות שונות, אבל אתם יודעים מי זה האדם ולמה לצפות ממנו. הוא עשוי להחליף את התלבושת שלו או לשים כובע, אבל ביום יום, יש לך ציפייה איך הוא יהיה.אותו הדבר אנו מצפים כיום מעסקים.
5.עקביות אינה מוגזמת.אנשים מרגישים יותר בנוח כשהם יודעים למה לצפות – הם יבטחו בך באופן טבעי. הדרך הטובה ביותר להצלחה היא ליצור משהו שאנשים באמת צריכים .אבל מסר חזק וקבוע של המותג יוסיף המון לכל העניין.
6.מה שחשוב ללמוד ממונזו הוא: הם יודעים מי הם, לא מתביישים בזה ומשדרים את זה בכל הזדמנות שיש להם.
7.הבשורה של מונזו ברורה- היא שהם הבנק של העתיד. זהו זה. הם קבעו את הנרטיב שלהם: בנק. עתיד. כל מה שהם עושים מחזק את המסר הזה.
אין להם בנקים פיזיים שתוכלו לבקר בהם. זה בגלל שהם “הבנק של העתיד”. הם מספקים שירות לעולם מהיר.הם בונים עבור אנשים שלא רוצים להסתובב במבואת סניף ולנסות להבין אם האדם ממול יכול להיות איטי יותר.
8.הם לקחו את הזמן כדי לבדוק מה המשתמשים רוצים מבנק. לדורות החדשים יותר לא אכפת לעשות דברים פנים אל פנים כדי להרגיש בטוחים יותר. הם גדלו עם טכנולוגיה וסומכים עליה שתשפר את חייהם.
המייסד טום בלומפילד מדבר על אמון מדגיש כיצד הם הקשיבו למה שאנשים אמרו ובחרו את החלקים החשובים:
“אמון אינו קשור להרגשה המכובדת שאנו חשים כאשר אנו ממלאים טופס או מדברים עם מישהו בחליפה. זה לדעת שכשדברים משתבשים או שאתה צריך עזרה, אתה יכול לבוא אלינו ואנחנו נתקן את זה עבורך מהר ככל שנוכל”.
9.תהיה מותג מפריע, תשבור את הסטטוס קוו- כרגע, זה מרגיש כאילו הבנקים המסורתיים מכתיבים לך מה אתה יכול ומה אתה לא יכול לעשות. אתה צריך להיכנס כדי להפקיד צ’ק, ואז לחכות 4000 שנה עד שהוא יסתיים (הגזמה קלה).
אנו חיים כעת בעולם שבו אתה יכול להשיג את מה שאתה רוצה באופן מיידי. והבנקים הנוכחיים מפגרים מאחור. וזו הסיבה שמה שמונזו עושה כל כך מעניין: הם משנים את היסודות של משהו גדול כמו בנק.מקום טוב להתחיל בו הוא להיות ברור מה אתה מנסה לעשות ולמה.
10.צועק חזק וברור
האם תוכל לסכם את העסק שלך בשורה אחת? אם אתה לא יכול, לך תפתור את זה ואז תחזור.
11.עכשיו, באיזו תדירות אתה בודק מה העסק שלך עושה ןהאם הוא אחיד מול הקו הזה? זה ממש קל לחשוב שלא צריך כי זה “רק” ציוץ או “רק” מייל.
12. המיקרו עושה את ההבדל – הדברים האלה ברמת המיקרו הם שעושים את כל ההבדל. אלו הם הבלוקים הזעירים שבונים מותג שלם. חשוב מכך, אלו הם הדברים שהלקוחות שלך מקיימים איתם אינטראקציה מדי יום. אתה צריך לפעול כל הזמן תחת אותה קשת סיפור.
13. זה יכול להיות קשה לראות איך הקשר הפיזי למסר המותג שלך. אבל דרך טובה לפתור דברים היא לשאול “האם זה משקף את מה שאנחנו מייצגים?”
אתה יכול להיות בטוח כשמעצבים כל דבר חדש, מונזו שואל את עצמו “האם זה משהו שבנק של העתיד יעשה?”
אימוץ גישה זו יהיה נהדר עבור כל עסק. אם אתה מתכנן חתונות שהמסר המותגי שלו הוא יצירת חתונת החלומות, האם כל היבט ביום שאתה יוצר מתאים לחזון של כלתך?
14.להשקיע את הזמן והמאמץ בהעברת אותו מסר מפתח בכל רמה של העסק שלך משתלמת. זה מגביר את המודעות למותג, נאמנות המותג והאמון מכיוון שהוא מאפשר לבסיס לקוחות להכיר.
15.טון הדיבור בונה את המותג
זה אמור להיות בלתי אפשרי לעשות שום דבר בלי המסר של המותג שלך. זה עמוד השדרה של החברה שלך – לא תגיע רחוק בלעדיה.אז, לא מוערכת כמה נזק יכול להיות שינוי מטון דיבור אחד למשנהו. זה לא משנה מי כותב את זה או בשביל מה זה נועד, זה תמיד צריך להרגיש אותו דבר.
בקיצור, טון הדיבור שלך הוא איך האופי של העסק שלך בא לידי ביטוי במילים שלך. זה מייצג את ערכי החברה שלך ואת מה שאתה מייצג.
לא משנה באיזו רמה אתה מתקשר עם Monzo, בין אם זה האתר, האפליקציה או כל נקודת קשר אחרת, אתה נפגש עם אותו קול מוכר.
זה כמו שמיכה חמה. לא מה שאתה מצפה מבנק בכלל. ראשית, אתה מוצא את עצמך שואל “רגע, אלה גם בני אדם?” ואז אתה מבין שכן, אפילו בנקאות יכולה להיות אישית.
16.שקיפות מול הלקוחות
זה לא יוצא דופן שמתרחשים משברים בחברות, אבל זה באמת איך אתה מתמודד עם משבר יחסי ציבור שקובע את ההשפעה על המותג. Monzo תמיד נקטה בגישה שקופה לתקשורת עם הלקוחות שלהם, ללא קשר אם החדשות טובות או רעות. במיוחד, בשנת 2019, מונזו התריע בכ-500,000 מלקוחותיהם על פגם שאפשר למהנדסי התוכנה שלהם לגשת למספרי ה-PIN של חלק מהלקוחות, והפציר בכולם לשנות אותם. בעוד שלא פורסם או נחשף מידע על לקוחות פרטיים, החליטה מונזו כי כנות ושקיפות הן הגישה הטובה ביותר למנוע את הסלמה של הנושא הזה למשבר.
17.הכרטיס שלהם היה ללא ספק אחד מנכסי השיווק הגדולים ביותר שלהם, ועזר להזין את אסטרטגיית השיווק מפה לאוזן שלהם. Monzo המשיכו להתמקד במראה הכרטיסים שלהם, והציגו בשנת 2020 כרטיס הולוגרפי חדש, בלעדי לבעלי חשבון Monzo Plus, שמשנה לחלוטין את המראה המסורתי של הכרטיס. הצהרת המותג הנועזת הזו ממשיכה לעזור להם להבדיל את עצמם מהמתחרים הבנקאיים המסורתיים יותר שלהם. ובהינתן שהכרטיסים הבנקאיים המסוגננים האלה הופכים לנכס חם, זו אסטרטגיה מצוינת לגרום ללקוחות לשדרג מגישה חופשית לחשבונות מבוססי עמלות.
18.באופן כללי, השפה סביב הכסף שבה משתמשים בנקים מסורתיים יכולה להיות סוחפת ומבלבלת עבור אנשים רבים, וליצור מחסום בינם לבין הבנק שלהם. קשה לסמוך על מישהו עם הכסף שהרווחת קשה כשאתה לא מבין לגמרי מה הוא הולך לעשות איתו. לפי סקר YouGov משנת 2017, רק 55% מהאנשים בבריטניה סומכים על הבנקים שלהם.
Monzo עושה מאמץ להיות שקוף (שוב המילה הזו) עם הלקוחות שלהם על ידי שימוש בשפה קלה להבנה. במיוחד כשמדובר בתחומי מימון שבהם בנקים מסורתיים יסתמכו על שפה טכנית מדי. במקום להשתמש בשפה רשמית, כמו ‘סיוע’ או ‘התחלה’, הם משתמשים בשפה הנפוצה יותר בשיחות יומיומיות, כגון ‘עזרה’ או ‘התחל’. הם מנסים באופן פעיל לגרום לכתיבה שלהם להישמע טבעית יותר ונגישה יותר לצרכנים, מה שעוזר לבנות אמון.
19.מצאו תומכי מותג. בהמשך לנקודה הראשונה, אם אתם מסוגלים לבנות אמון עם הלקוחות שלך וליצור נאמנות, הם יהיו התומכים הטובים ביותר. בנוסף, אתם יכולים גם לחפש לעבוד עם משפיענים כדי לקבל את הדחיפה הנוספת הזו. עם זאת, ודאו שהם באמת מתאימים למסר המותג שלך כדי ליצור קשר טבעי יותר עם קהלים.
20.לעיצוב הויזואלי, יש כוח אדיר, היכול לתת לך את משיכת תשומת הלב הראשונה והשיחה מפה לאוזן .
שתפו מאמר זה
SUBSCRIBE TO
OUR NEWSLETTER