articles
Van Leeuwen and the art of not advertising
מאת : Michelle Wiles אסטרטגית מיתוג בכירה, משתתפת בכנס המיתוג השנתי 2024
articles
branding
Van Leeuwen and the art of not advertising
איך להרים את המותג שלך ללא פרסום?
“אנו לא מפרסמים” זו קריאה נפוצה שאני רואה בסיפורים של מייסדים” המוצר שלנו כל כך טוב שנו לא צריכים פרסום”
במקרה זה, המותג שלא משתמש בפרסום הוא Van Leeuwen, מותג גלידה המיוצר בעבודת יד שהתחיל עם דוכן יחיד ב-2008 וכיום יש לו 50 סניפים ברחבי ארצות הברית, וגם הפצה בחנויות מ-WalMart עד Whole Foods. המייסד בן וואן לוין התחיל את המותג כדי להציע גלידה המורכבת מרכיבים פשוטים ואיכותיים. פרט ייחודי: וואן לוין הרכיב את הנוסחה המקורית שלו על פי מתכון לגלידה של השף הצרפתי תומא קלר ממסעדות מישלן סטאר פרסה ופרנץ’ לונדרי.
פרופיל של CNBC על בן הוסיף כי המותג גדל מבלי להוציא כל סכום על פרסומות. בדקתי בספרייה הפרסומית של פייסבוק לוודא ואכן, כל מה שהיה קיים היתה מודעה בודדת שהייתה במשך 3 ימים בדצמבר 2019. האם זה אומר שההוצאות השיווקיות של וואן לוין הן אפס? לא. הם עדיין עושים שיווק. ובהצלחה גדולה.
אז איך מייסדי וואן לוין מגדילים את המותג ללא פרסומות?
1.השקיעו ב- FMOT עם אריזה מופלאה וואן לוין משווקת את רוב הגלידה שלה דרך קמעונאים כמו Wal-Mart ו-Whole Foods. הצלחה בחנויות הללו תלויה בניצחון במדף – הרגע שבו לקוח עומד בין מדף בחנות ומחליט איזו גלידה לקנות. ב-P&G, עיצוב ההחלטה לרכישה במדף כה חשוב עד שיש להם ראשית קריאה פנימית, FMOT, שזו קיצור ל First moment of truth הרגע הראשון של האמת. צוות וואן לוין רצה להעביר את מה שהופך אותם לשונים דרך האריזה, כדי לעשות זאת, הם שכרו את חברת המיתוג המובילה בעולם פנטגרם ב-2017.
בעוד האריזה הפשוטה נראית טוב בפני עצמה, היא נראית אף יותר טובה על המדף. אי אפשר היה להתעלם מואן לוין.השדרוג העיצובי היה כמעט כמו כל פרסומת (או אפילו יותר), וגרם לגדילה של +50% במכירות הקמעונאיות של וואן לוין.
2.התחילו עם הבנה ברורה של מי אתם, ועשו רשימה של התכונות שאתם רוצים להעביר על המוצר שלכם. אז – לכו לחנות. עשו רשימה שנייה של מה שאתם רואים ומרגישים על המדף. מהם התקנים בקטגוריה? מה כולם אחרים אומרים באמצעות צבעים, טקסט, צורה, חומרים? מה תוכלו לעשות שיעביר את התכונות שברשימה 1, ולא תשתמשו בטקטיקות רגילות של קטגוריה ברשימה 2?לראות מה “לא” זה קשה – אך השקעה באריזה יוצאת מן הכלל הופכת כמעט אצל כל קמעונאית לפרסומת.
3.צברו מדיה דרך שיתופי פעולה
אולי הטקטיקה הכי חמה בימינו היא שיתוף פעולה במותג, במיוחד בתחומי המזון והאופנה.שיתוף פעולה עם מותגים מספק דרך פשוטה לקבל פרס והשקעה מהירה דרך יצירת מוצרים בלתי צפויים במהדורות מוגבלות. יש גם אפשרות להשתמש בהם כדי לשנות את הרגלי המותג. לדוגמה, שיתוף פעולה של טרגט עם לילי פוליצר ומיסוני עזרו לטרגט לשנות את הקשרים שלהם עם בגדיה לתחום הגבוה.
ואן לוין ממקדת את אסטרטגיית השיתוף שלה סביב החומרים הארטיזנליים שלה. החודש, וואן לוין ייצאה לשותפות עם השף ז’אן-ז’ורז’ על גלידת קרם דובדבן חדשה, שתוצג בו זמנית עם השנה ה-50 לבישול של ז’אן-ז’ורז’ ופתיחת הסניף ה-50 של וואן לוין בטיימס סקוור.
ואן לוין לא מגבילה את השיתופים שלה לשותפים קולינריים יוקרתיים. המותג שותף עם קראפט מקרוני וגבינת מקרוני לגרסה מוגבלת לשנת 2021 שנמכרה תוך כדי שעה אחת בלבד.
ובקיץ הזה, וואן לוין התאחדה עם UBER כדי להציע Crumble קורנברד זהב ל- Uber One בלבד.
השותפויות יוצרות חשיפה במדיה עבור [ואן לוין], שאין להם תקציב לפרסומות בתשלום.
שימו לב ככל ששיתופי הפעולה מתפשטים, זה נהיה קשה יותר להתפרסם (ולקבל חשיפה של עיתונאים). לכן, אם אתם מסתכלים על רעיונות לשיתופי פעולה, ודאו שהרעיון שלכם מציע משהו שיש בו ערך עבור הקהל שלכם. עבור לקוחות של וואן לוין, הערך מגיע בצורת חוויית טעם ייחודית.
שיתופי פעולה של טעמים לזמן מוגבל, לפי וואן לוין, צריכים להיות כאלה שהם ייחודיים ומפתיעים.
עוד טיפ: עשו את המותג שלכם ראוי לשיתוף פעולה. המותגים הטובים ביותר בשיתופי פעולה (והשותפים לזכות עם מותגים חזקים אחרים) יש להם דרך ברורה של ראיה, אסתטיקה בעיצוב ו/או קהל שהמותג השני רוצה לסחוב איתו.
קרוקס הם שותפים פופולריים מכיוון שעיצובם המובהק הוא בסיס מעולה למותגים אחרים להשקיע בו. באותו אופן, ההתעקשות של וואן לוין על רכיבים פשוטים ואיכותיים מספקת פלטפורמה מושכת לשפתים ויצרני מזון מסורתיים שרוצים להתחבר לרכיבים באיכות טובה. אם אין למותג שלכם נקודת מבט מתקדמת מול המתחרים, לא יהיה ברור מה מותג אחר יכול להרוויח משיתוף פעולה.



4.השקיעו ביחסי ציבור, קידום מכירות ואירועים
כל פעם שואן לוין נכנסת לשוק חדש עם חנות קמעונאית פיזית, הם צריכים לבנות תודעה בקרב לקוחות חדשים. צוות וואן לוין נשען על עיתונאים מקומיים, אירועי פופ-אפ ומשפיענים לבנות ציפיה ותודעה לפני שהם פותחים במיקום חדש. לדוגמא – כשוואן לוין נכנסה לשוק ביוסטון, הם שיתפו פעולה עם סוכנות יחסי ציבור מקומית כדי להביא את ההשקה לתקשורת המקומית ולארח אירועים בקהילה. הם גם שיתפו פעולה עם השף המקומי Hugo Ortega וייצרו טעם ייחודי Horchata Dulce de Leche. אשר חולק גם במסעדה של השף Hugo וכן קיימו ארועים עם דילים של $1 על גלידה ופרסים.
אם ברצונכם להשקיע ביחסי ציבור, תהיו כנים לגבי מדוע כתב עיתונאי ירצה לכתוב על המותג שלכם. בפעם שתהיה לכם נקודת המבט הנכונה, תוכלו לתכנן תכנית רחבה יותר שכוללת מהלכים דרך משפיענים, אירועים וקידומי מכירות.
אמנם Van Leeuwenאינה משקיעה בפרסום, אבל הי, השקעות ביחסי ציבור, סוכנויות מותג איכותיות ושיתופי פעולה אינן זולות. אולם ההשקעות הללו מראות כי Van Leeuwen מבינה באופן חכם מי הלקוח שלה, מה הוא רוצה בגלידה ומתי והיכן הוא קובע את ההחלטות שלו לקנות. הם אולי לא מפרסמים אך הם משקיעים בשיווק חכם.
שתפו מאמר זה
SUBSCRIBE TO
OUR NEWSLETTER